Rescue verhalen

Chico †

Op 17 december werd ik erop geattendeerd dat er een grijsje die ziek was ergens op een site te koop werd aangeboden. Via een trucje zijn wij in contact gekomen met de dame die hem te koop aan bood voor 300E (jammer genoeg niet minder) konden we hem halen in brugge!!! Ja inderdaad zo ver! Gelukkig hebben wij Miriam Vd Boor van Meldpunt die net over de grens woont kunnen strikken om helemaal naar Brugge te rijden om Chico op te halen. Uiteindelijk om 16:00 kwam ze thuis met Chico (super bedankt lieve Miriam Vd Boor).

Chico is ongeveer 8 jaar en zijn neusgaten zaten helemaal dicht en is nu 2 jaar bij die mensen die met dat ” ding” niets konden!! Ze zijn er nog nooit mee naar een arts geweest….waarom ? hij is toch niet ziek!!!! De nageltjes zijn veels te lang en hij werd de kooi uitgelokt met Chocolade want dat vind hij toch lekker! pppfff wij zijn woest! MAAR chico is nu veilig bij Miriam in quarantaine en is ondertussen ook bij een arts geweest. Chico heeft een zware schimmel en 1 van zijn neusgaten hebben ze open gemaakt, wat een drap kwam daar uit! Chico was wat mager en had moeite met ademhalen dus ipv gelijk testen (stress en zwakte) heeft de arts besloten om Chico eerst antibiotica te geven en hem aan te laten sterken door middel van goed voer te geven.
Nu is Chico nog steeds onder de zorg van Miriam en het gaat al een stuk beter, hij fluit en praat en is een vrolijke vogel. Hij begint steeds meer te eten en neemt zijn medicijnen goed. Binnenkort weer even terug naar de arts, voor een nieuwe vitamine shot, nagels bijwerken en het andere neusgat vrij maken en dan gelijk Chico laten testen op de bekende ziektes. Als hij dan weer helemaal beter is dan is hij klaar voor herplaatsing.

Chico Heet ondertussen Sjakko omdat hij deze naam ook duidelijk vaak zegt. Sjakko is getest en de uitslagen waren negatief en het is een bewezen man. Sjakko is Herplaatst en woont bij een schat van een vrouw genaamd Karin, Karin doet er alles aan om Sjakko in goede conditie te krijgen en dat lukt haar goed, hij eet heerlijk en begint te ontdekken wat spelen en slopen is. Sjakko zelf vind Karin ook heel erg lief!
Wij zijn blij dat hij daar weg is en nu kan herstellen en zo kan uitkijken naar een mooie toekomst!
(Chico is een paar maanden na zijn herplaatsing overleden in de armen van Karin, vreselijk natuurlijk maar wij houden als troost dat hij toch nog een paar mmoie maanden heeft gehad met goede zorg en veel liefde!) Rust Zacht Chico en geef Hope een dikke kus voor ons daar boven in de vogel hemel xx