Rescue verhalen

AMADO

Van de week (30-1-2018) werd ik geattendeerd op een advertentie op Marktplaats. Niet tamme Caique van 2009 zonder staart en ondersnavel scheef gegroeid. Ben in gesprek gegaan met deze kweker, vogel had geen naam, hij had deze zwartkop caique 4 jaar, ooit van zijn buurman gehad samen met een popje. Poepje is overleden en de man vond een nieuw popje te duur en ging ook liever over op parkietsoorten. Dus wij hebben een bod gedaan zodat dit kereltje niet met een grote kans zou worden overgekocht (voor de kweek) en dat er weer niets met zijn probleempjes werd gedaan.
Hij stond in een soort opslag/schuur in een gewone kooi.

Gisteren avond laat is zijn reddende engel Lizbeth Pombo hem gaan halen.
Ondertussen hebben wij een passende naam voor hem gezocht hij zal Amado (portugees voor geliefde (mannelijk) gaan heten. Vanaf nu is hij geen Hobby/handel meer maar een vogel die geliefd gaat worden, of dat nu in een woonkamer of een voliere zal zijn dat moeten we nog even gaan observeren maar hij gaat krijgen wat hij verdiend!.

Vrijdag word hij getest en dan word er ook gekeken waarom hij al iig 4 jaar geen staart meer heeft en of er nog wat te doen is aan zijn ondersnavel…ook zijn zijn nageltjes veels te lang.

Hij staat nu boven in quarantaine bij Lizbeth tot rust te komen, heeft al een appeltje gegeten en de meiden van lizbeth die staan beneden en zoeken al contact via geluid….hij is niet meer alleen!!

Dank je wel lieve Lizbeth voor de goede zorgen, Lieve Amado welkom onder de vleugels van Hope for Wings vanaf nu krijg je liefde!