Coco † (Rescue)

Posted 6 jaar ago

Over

Gisteren kregen wij een bericht van een Dame die een grijze roodstaart bij een man heeft weg gekocht die vogels opving en ze vervolgens in kleine kooitjes stopte en weer doorverkocht. Ze vond Coco er zo zielig bij zitten dat ze had besloten hem te kopen terwijl ze eigenlijk het geld niet echt had. Toen bleek dat Coco een verwonding had en ziek was kon ze eigenlijk ook alleen maar naar de dichtstbijzijnde DA en die heeft niet veel kunnen doen en niet zulk goed advies en behandeling gegeven. Coco is echt een schatje maar zijn verwonding bleef hij open halen en het bleef bloeden iedere dag weer een stukje meer en hij leek ook zwaar te gaan ademen. Toen heeft ze contact gezocht met ons en gevraagd of wij hem alsjeblieft wilde ophalen en hem de zorg wouden geven die hij zo nodig had maar die zijn hem niet kon geven.
Wij hebben Coco aangemeld bij VA IJburg als spoedgeval en
wij hebben Onze grote vriend Peter en zijn vrouw Guda lief aangekeken en die zijn hem gelijk gaan halen en hebben hem gebracht naar IJburg. (SUPER bedankt weer!!!)
Coco zit daar nu sinds gisteren en het volgende is er voor nu uitgekomen:

Ze zijn allemaal verliefd op hem omdat het zo een vreselijke lieverd is maar zijn nieren zijn slecht en in de wond zit een bacterie dat maakte dat hij bijna niet op zijn pootjes kon staan gisteren. Vandaag gaan ze nog een foto maken van binnen. Hij Vreet letterlijk als een gek! alles wat hij voor zich krijgt maar dat deed hij ook bij de dame waar hij iets van 1,5 zat…hij is duidelijk te mager en heeft dus wat in te halen.
Wat heeft hij allemaal meegemaakt vraag je je dan af.
Vanaf gisteren tot morgen word hij iig gespoeld via ook een infuus en behandeld voor zijn wond.
Bij de VA vroeg hij de assistente net om een koekje.
Deze foto’s en film heb ik net van de lieve assistente ontvangen.
Wij houden jullie op de hoogte.
Update Coco: jammer genoeg is het dit keer geen goede afloop, Coco was erg ziek en had een massa van iets onbekends in zijn buikje zitten, tijdjes de operatie blijk hij flinke kwaadaardige gezwellen in zijn lever te hebben, de Vogelarts heeft hem uit zijn lijden geholpen, Coco mannetje dit doet ons veel verdriet we hebben voor je gevochten maar het mocht niet baten, deze rot ziekte was sterker. Rust zacht moppie.
Coco heeft een mooie plekje gekregen bij de volières in Krommenie.