Al herplaatst

BEP, BOB & COCO (niet via HFW)

Hallo daar, hier de 3 musketiers, Bep, Bob en Coco, Pyrrhura Molinae en gezamenlijk op zoek naar een forever home. Bep is een turquoise van 5 jaar en Bob en Coco zijn wildkleur en respectievelijk 4 en 10 jaar. Vanuit 3 verschillende eigenaren zijn wij bij een dierenwinkel terecht gekomen waar wij ons gevormd hebben tot de 3 musketiers, maar helaas konden wij hier niet blijven. Wij zijn verhuisd naar lieve dame en haar gezin, maar zitten hier niet op onze plek. Op zoek dus naar een forever home waar kennis van pyrrhura’s aanwezig is.

Bob is van ons de enige die echt handtam is, een echte aandachtstrekker die graag bij je in de buurt is om te kijken wat je aan het doen bent en met je meelift op je schouder. Dit wel alleen als het Bob uitkomt. Bob heeft af en toe “me-time” nodig. Bep is ook nieuwsgierig van karakter, maar blijft meer op afstand en stapt alleen op als Bep ergens naartoe gebracht wilt worden. Als Bep iemand erg vertrouwt dan wil Bep nog weleens samen met Bob op je schouder chillen. Beiden hebben een duidelijke voorkeur voor wie ze wel en niet leuk vinden. Last but not least, Coco is niet tam en zenuwachtig van karakter en blijft het liefst in de kooi, wel kan Coco een aardig rondje vliegen, maar de kooi is de veilige haven van Coco. Kan jij Coco genoeg zelfvertrouwen geven voor een leven buiten de kooi?

Bep, Bob en Coco houden erg van verstoppertje spelen met kurkrollen, houten tunnels e.d., ook slopen ze hun kurkrol graag, deze is dus regelmatig aan vervanging toe. Tja, af en toe ben je natuurlijk toe aan een nieuw bed. Zij slapen namelijk gezamenlijk in een kurkrol. Ook van speeltjes met papier kan dit drietal erg genieten.

Bep en Bob zijn het liefst buiten hun kooi om een rondje te vliegen, te klimmen en te klauteren, waaronder op de javaboom. Alle drie zijn ze gek op badderen in hun drinkbak, zij houden deze hier speciaal voor en drinken uit een fles. Bob houdt hele verhalen in een eigen pyrrhurataal, het enige verstaanbare is “kom maar”. ‘s middags is het tijd voor een gezamenlijk dutje en poetstijd in de kooi.

Ons huidige dieet bestaat uit een zadenmix. Dagelijks krijgen wij ook onkruidzaad en een warme maaltijd in de avond. Regelmatig krijgen wij fruit (vers en gedroogd) en groente zoals andijvie of spinazie. Een traktatie voor ons is als we een stukje trosgierst, rood fruit of een zonnebloempitje krijgen.

Wij zijn niet getest en niet gesext.

Verhuizen doen wij vanuit Beusichem voor een bedrag van € 50,00 met onze kooi en toebehoren.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
* Je moet verstand hebben van pyrrhura’s.
* Wij leven veel buiten onze kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Bep, Bob en Coco een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

* Gezinssamenstelling, inclusief dieren
* Woon/werksituatie
* Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
* Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.