Al herplaatst

BERTJE

Hoi Pipeloi!

Bertje hier, een Grijze Roodstaart man van 6 jaar jong. Door veranderende thuissituatie ben ik op zoek naar een nieuwe mama. Een mama ja, ik ben gek op vrouwen en mannen, tja die zijn er nu eenmaal. Als het moet dan stap ik bij hen op, maar wel alleen als het mij uitkomt, bv. als ze mij naar mijn slaapkooi mogen brengen.

Bij mijn vorige eigenaar vertoonde ik plukgedrag, maar hier was ik helemaal overheen. Nu ben ik toch weer gaan plukken, omdat mijn mama minder tijd voor mij heeft en ik dan jaloers word op de 2 Senegal papegaaien waar ik mee samenwoon, wel onze eigen kooien natuurlijk!

Ik ben een intelligente vogel, ik kan klets de oren van je hoofd en zing de hele dag door. Mijn favoriete liedjes zijn: Poesje miauw, slaap kindje slaap, hallo allemaal wat fijn dat je er bent. De kletspraatjes die ik met je houd zijn o.a. halloooow Bertje, gekke papa, love you. Ook doe ik geluiden na, zoals de Senegals, telefoon, deurbel en giechelen.  ben een echt charmeur en hou van het slopen van hout en kurk. Wel kan men mij nog beter leren om “papegaai” te zijn. De vogelarts waar ik geweest ben om uit te sluiten dat mijn plukgedrag medisch is, zegt dat ik waarschijnlijk een handopfok vogel ben.
Oh en douchen ben ik geen fan van….

Gewiekt ben ik niet, vliegen doe ik alleen niet (alleen als ik heel erg schrik), misschien dat mijn nieuwe mama mij dit wel kan leren.

Als ik ’s avonds in mijn slaapkooi ben dan neem ik met mijn gebrabbel nog even de hele dag door, in mijn eentje.

Mijn huidige dieet bestaat uit pellets (Zupreem fruitblend). Op aanraden van de vogelarts krijg ik geen zadenmix, alleen een stukje walnoot of pecan als beloning. Mijn favoriete groente is edamame, daarnaast lust ik ook wel wortel of bloemkool, als ben ik wel selectief in de groente die ik eet.

Mijn nieuwe mama moet wel kennis hebben van mijn psyche i.v.m. mijn plukgedrag. Kleine kinderen vind ik niet zo leuk, daar schrik ik van, maar vanaf een jaar of 12 begrijpen ze mij ook beter. Wellicht dat er al een soortgenootje is, waar ik rustig kennis mee kan maken.

Verhuizen doe ik vanuit Hoogvliet (Rotterdam) voor een bedrag van € 350,00 en neem mijn kooi en lievelingsspeelgoed mee.

Ik ben getest (niet op PDD) en gesext.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben.
* Ik leef veel buiten mijn kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
* Mijn huidige mama wil graag op de hoogte gehouden worden van hoe het met mij gaat.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Op dit moment met in achtneming van de Coronamaatregelen.

Als je denkt dat je Bertje een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.