NU IN DE HERPLAATSING

CHI CHI

Hallo allemaal,

Mijn naam is Chi Chi en ik ben een Aratinga heer, waarvan de leeftijd onbekend, maar ik heb in ieder geval 8 jaar bij mijn vorige eigenaar gewoond, deze is helaas overleden waarna men dacht een goed huisje voor mij gevonden te hebben. De kinderen waren hier erg druk en daardoor raakte ik overprikkeld wat zich uitte in hard roepen. Ik ben toen onder de vleugels van Hope for Wings gekomen en zij zijn direct met mij langs de vogelarts gegaan. Deze heeft mij gezond verklaard en heeft mijn snavel weer mooi gemaakt, dit zal met enige regelmaat ook in de toekomst moeten gebeuren.

Het opvanggezin waar ik verblijf omschrijven mij als een nieuwsgierige en ondeugende vogel die volop in ontdekking is, vind alles eigenlijk wel leuk ondanks dat het soms nog spannend is. Klimmen en klauteren doe ik de hele dag, op en rond mijn kooi. Inmiddels heb ik hier ook de speelboom ontdekt en zit ik gezellig met de andere vogels. Tot nu toe heb ik hier nog geen interesse in getoond. Alleen in de man des huizes heb ik veel interesse en klets daar dan ook wat mee af.

Handtam ben ik nog niet echt, maar het opstappen op de opstapring gaat iedere dag een stukje beter. Speelgoed vond ik eerst eng, maar ben inmiddels erg bedreven in het slopen van WC-rolletjes. Naar muziek luisteren doe ik ook graag en maak dan een dansje met jou. Ik ben een gezelligheidsdier en als je thuis komt dan heb ik mijn dolle mopper minuten, maar geniet daarna weer van je aandacht.

Het dieet van Chi Chi bestaat uit Pellets van Harrisons en Fiory. Dagelijks krijg ik hier ook verse chop, maar dat vertrouw ik nog niet helemaal. Wel betrappen ze mij er op dat ik het toch al probeer.

Chi Chi verhuist vanuit Capelle aan de IJssel voor een vergoeding van 75 euro zonder kooi, maar met zijn speeltjes, voer en overige toebehoren.

Recent (feb 2023) volledig getest en gesext.

Als je Chi Chi een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben.
  • Ik leef graag veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek maakt onderdeel uit van het herplaatsingstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl.

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.