Al herplaatst

CHUCK

Ara liefhebbers opgelet!

Daar ben ik dan! De naam is Chuck en ik ben een leuke mannelijke Ara Severa van zo’n 22 jaartjes jong.

Vorig jaar ben ik vanuit het Vogelasiel in Naarden via Hope for Wings herplaatst. Helaas door vervelende familie omstandigheden kon ik daar niet blijven, dus heeft mijn familie de moeilijke keuze moeten maken mij terug te brengen naar het Vogelasiel.
Gelukkig werken daar nog steeds mijn twee favoriete medewerkers dus dat was een leuk weerzien.

Ook heb ik tussendoor 7 weken bij Yolande mogen logeren, dat was erg gezellig en ik was ook gek met haar. Het liefst ben ik er de hele dag bij, beetje knuffelen en ook de nodige stoeipartijtjes horen daarbij, soms word ik dan wel erg enthousiast en hap net wat te hard maar echt bijten doe ik dan niet. Naar de kinderen toe ging het ook goed. Haar dochter vond het erg leuk om truckjes met mij te doen en voor een stukje noot/zaadje doe ik mijn truckjes met veel plezier. Enige jammere was dat daar ook zo’n grote blauwgele ara woont, Opa Karel noemen ze hem, die Yolande ook erg lief vindt dus daar werd ik wel wat jaloers van.

Truckjes zoals Turn around en High Five, spelletjes (muntjes in een bakje doen) en recall training ik kan het allemaal… ik laat zelfs de vogelarts netjes mijn vleugels zien en heb geleerd medicijnen vanaf een lepeltje te eten. Heb ik dan helemaal geen rugzakje hoor ik je denken?

Ja helaas heb ik die wel maar het valt mee hoor… ik knip tijdens mijn hormonale periodes mijn veren wat kapot… vooral van mijn vleugels en staart… ik trek de pennen er niet uit, ik knip puur de veren kapot. Momenteel heb ik net weer een hormonale periode gehad en zijn mijn vleugels en staart niet intact. Maar je zal zien dat van de winter alles weer mooi aangroeit.

Ook kan ik wat jaloers zijn zoals aangegeven als ik je heel erg leuk vindt, dan vind ik dat de aandacht bij mij moet zijn en wil ik wel eens een knauw geven om je aandacht te trekken.

Verhuizen doe ik vanuit het vogelasiel in Naarden voor een vergoeding van € 300,00 zonder kooi.

In Oktober 2020 ben ik getest op PBFD, Polyoma en Chlamydia. Recentelijk getest op PDD. Ik ben niet in aanraking geweest met ongeteste vogels.
Ook ben ik gesext.

De aanmeldingen verlopen via Hope for Wings, ook het huisbezoek wordt door ons uitgevoerd. Het uiteindelijke contract voor Chuck is via het Vogelasiel Naarden.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er het liefst al eentje in huis
hebben
*Ik leef graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
(dit momenteel met inachtneming van de Corona richtlijnen)

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.