Al herplaatst

FLIP & MEEKO

Hallo daar, hier Flip en Meeko, 2 mannelijke muisparkieten. Flip is de blauwe, 7 jaar jong en Meeko is de groene en is 2 jaar jong. Vanwege gezondheidsproblemen is onze mama op zoek naar een forever home. Onlangs zijn wij beiden getest en helaas is Flip positief op Polyoma, tot op heden vertoont hij geen symptomen.

Meeko en Flip zijn beiden handtam voor hun mama, maar vreemden vinden zij spannend. Flip vindt het leuk om met vreemde mensen een spelletje te spelen, hij doet dan net of hij je gaat bijten en als jij terugtrekt lacht hij je heel hard uit. Flip en Meeko vliegen vrij rond door het huis.

Meeko is een heel lief vogeltje, luistert heel goed, stapt netjes op en is totally in love met Flip. Meeko knuffelt en poetst Flip uitvoerig. Toch is Meeko de dominante van de 2, maar houdt ook erg van gezelligheid. Komt dan op zijn praatstoel bij je zitten en babbelt er dan op los. Het favoriete speelgoed van Meeko is foerageerspeelgoed wat ook gesloopt kan worden.

Ook Flip is een echte kletskous die graag hele gesprekken met je voert, zelf zegt hij bv. Goedemorgen, lekker geslapen? Kopje thee maken, wat zegt het kippetje, tok, tok, tok en tellen tot 3. Flip pikt snel nieuwe woorden en zinnen op. Flip kan ook trucjes zoals een voetje geven. Wel is het zaak om Flip goed te leren lezen, hij wil nog weleens onverwachts een hapje nemen van je, aan te raden is dan ook om hem niet op je schouder te laten zitten. Flip houdt ook erg van badderen en zijn favoriete speelgoed maakt in ieder geval geluid.

Het huidige dieet van Flip en Meeko bestaat een mix van pellets en zaden. Aangevuld met groente en fruit, waarbij komkommer, paprika, appel en zoete aardappel favoriet zijn. Soms een stukje gedroogd fruit, trosgierst of pitjes als beloning.

Verhuizen doen wij met kooi en toebehoren vanuit Almere. Vanwege de polyoma van Flip vragen wij geen vergoeding.

Wij zijn getest en niet gesext.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
  • Je moet verstand hebben van kromsnavels.
  • Wij leven graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.


Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  1. Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  2. Woon/werksituatie
  3. Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
  4. Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.