Ik wil herplaatsen

Wilt u uw vogel herplaatsen? Wij kunnen u helpen met bemiddelen!

Soms komt het onvermijdelijk moment dat je door omstandigheden niet meer voor je vogel kunt zorgen, hartverscheurend die beslissing en dan de vragen die volgen, waar bied ik hem aan, wie gaat voor hem zorgen, kan ik die mensen wel vertrouwen naar aanleiding van hun mooie verhalen?
Echt een beslissing en een gedachte waar je niet te lang bij stil wilt staan.
Wij hebben dan ook vaak met lede ogen toegekeken hoe vaak er vogels werden aangeboden en hoe mensen zonder ervaring, kwekers of mensen met andere bedoelingen dan dat jij voor je lieverd voor ogen had de vogel in huis nemen. Vaak genoeg zagen we de vogel dan nog wel een keer voorbij komen, hartverscheurend! Ik (Claudia) was hier al een tijdje mee bezig, dit om het risico te verkleinen dat de vogels niet goed terecht komen, ik bemiddelde vaak voor mensen, kosteloos en alleen in het belang van de vogel zodat deze goed terecht komt en weer gelukkig word.

Sinds de Stichting er is kunnen we dit  op  grotere schaal doen en hebben wij een vast programma hiervoor, een herplaatsingsprogramma in elkaar gezet door ervaren vogelhouders en met advies van vogelopvang centra’s. Het is letterlijk een programma met een stappenplan, de vogel word door ons op onze website en Facebook pagina onder de ervaren papegaaienliefhebbers als eerste voor herplaatsing neer gezet, als er geïnteresseerde serieuze kandidaten zijn dan kunnen deze zich aanmelden met hun motivatie en een stukje uitleg over zichzelf. Wij bespreken dit met de huidige eigenaar van de vogel en kiezen de beste kandidaten uit waar we het programma mee starten.

Herplaatsing via Hope for Wings houdt in dat de vogel niet via andere kanalen zelf aangeboden wordt door de eigenaar.

Stappenplan

1. Er vind een huisbezoek plaats bij de kandidaat door iemand van de stichting. Hier word gekeken waar de vogel geplaatst gaat worden, hoe de gezinssituatie is en of er andere dierlijke huisgenoten zijn. Tijdens dit bezoek zullen wij de kandidaat wat vragen stellen om te kijken of er genoeg ervaring is of de kandidaat zich genoeg hebt ingelezen over de herplaats vogel.

2. Wanneer punt 1 positief is afgerond zal de kandidaat een bezoek brengen aan het adres van de herplaats vogel, om kennis te maken met de vogel en zo kan de huidige eigenaar ook kijken of hier een goed gevoel bij is.

3. Wanneer punt 1 en 2 beide positief zijn afgerond en de beslissing is gemaakt door de huidige eigenaar in overleg met de Stichting dan gaan we over tot het tekenen van de contracten.
1) een contract voor de huidige eigenaar die zo afstand tekent van de vogel aan de Stichting zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract word voldaan.
2) een contract voor de koper/het herplaats adres waar de vogel naar toe gaat. Dit ook zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract wordt voldaan.
3) Het herplaatsen van de vogel. (hier kan dan ook voor worden gekozen om de vogel te laten testen en deze tot de test uitslagen bij de huidige eigenaar te laten staan, de test kosten zijn dan voor de nieuwe eigenaar, tenzij anders is overeen gekomen)

Voor het herplaatsen rekenen wij geen arbeidskosten wat wij wel doen is dat wij  15% rekenen met een minimum van € 25 van het vergoedings bedrag als donatie aan Hope for Wings zodat wij weer vogels in Nood kunnen redden. Voordat wij de vogel in de herplaatsing op onze website plaatsen vragen wij om de minimale bijdrage van € 25 naar ons over te maken. Het eventuele restant van de herplaats donatie dient na herplaatsing betaald te worden. Alles in het belang dus van de vogels.

Belangrijke informatie voor het herplaatsen van grijze roodstaart papegaaien:

Wanneer u op het punt staat uw grijze roodstaart papegaai te herplaatsen, wees er dan van bewust dat u hiervoor sinds 1-1-2017 een EU certificaat (http://www.rvo.nl/actueel/nieuws/grijze-roodstaartpapegaai-vanaf-2-januari-2017-strenger-beschermd) nodig heeft. Zonder dit certificaat mag u uw vogel niet weg doen. Het beste is om dit nu al aan te vragen via deze link: https://mijn.rvo.nl/cites-soorten-in-nederland-en-de-eu