Al herplaatst

JACCO

Hoi Pipeloi!

Jacco de Tweede hier, een Grijze Roodstaart man van 17 jaar jong. De andere vogels hier in huis accepteren mij niet en jagen mij op. Mijn baasjes vinden dat ik beter verdien en zijn daarom op zoek naar een forever home.

Mijn favoriet bezigheid is slopen. Kurk, karton, takjes, noem maar op, ik kan alles aan. Een doos onderin mijn kooi is favoriet om in te spelen en deze te verbouwen tot perfecte woning met mooie ramen erin. Daarbij val ik als een blok voor je als jij een muts draagt, dan kom ik graag met je kroelen en ben niet meer bij je weg te slaan. Draag jij daarentegen een koptelefoon dan val ik je aan 😉 Zet die muziek maar gewoon lekker aan.

Wel kijk ik het graag even aan of je genoeg te vertrouwen bent om bij je op te stappen. Opstappen op een opstapstok vind ik nog altijd wel spannend maar dit doe ik wel als ik op grond ben beland. Ik ben geen vlieger! Zijn we zover dat we elkaar vertrouwen en ik opstap dan ga ik ook met je mee onder de douche maar ik vind het nog wel erg spannend dus een vernevelaar buiten in de kooi gaat iets beter en zeker als het zonnetje schijnt.

Kletsen kan ik ook en heb dan ook een grote woordenschat. Hallo Jaccooooo, Houd je kop joh, Hoi, HUP HUP in je KOOI.. ohhhhh….lachen doe ik ook en een boze kat nadoen kan ik ook als de beste. Mijn papa nafluiten is ook leuk. Mijn huidige mama zet vaak bos- en natuurgeluiden op en na verloop van tijd ga ik deze geluiden imiteren. Je waant je dan in een oerwoud als ik op dreef ben.

Mijn mama zegt dat ik een alleseter ben, ik eet allerlei soorten pellets en ben daarin niet kieskeurig (Harrisons, Psitacus of Tops) ze let er wel op dat ze niet gekleurd zijn. Zaadjes zijn ook heel erg lekker af en toe. Daarnaast krijg ik veel groente (verse chop), pap of een eitje gekookt het eigeel is favoriet of een gebakken eitje is ook niet verkeerd. Ik probeer alles graag uit, Appel, peen en een sperzieboontje zijn favoriet. Rauw of gestoomd. Af en toe word ik verwend met een gekraakte walnoot of een cashewnoot.

Verhuizen doe ik vanuit Rotterdam Hoogvliet voor een bedrag van € 250,00 zonder kooi.

Ik ben niet getest en niet gesext, wel netjes in het bezit van mijn Cites..

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:

– Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
– Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben.
– Ik leef veel buiten mijn kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Jacco een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

– Gezinssamenstelling, inclusief dieren
– Woon/werksituatie
– Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
– Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.