Al herplaatst

JAY

Hoi, hoi, hier Jay, een Pyrrhura Molinae, of ik een meisje of een jongen ben, weet alleen ik.  Ik ben 5 jaar en ben in die tijd niet verhuisd, op dit moment woon ik samen met een agapornis en wij spreken een andere taal. Niet dat we ruzie maken, maar ik heb liever een vriendje van mijn eigen formaat. Mijn huidige mama kan mij niet meer de aandacht geven die ik verdien vindt zij.

Ik ben tam, maar wil zoals het een echte pyrrhura betaamt nog weleens kijken hoe ver ik kan gaan. Ik ben een rustige vogel en graag bij alles betrokken, als het mij dan te druk wordt, trek ik me terug en ga ik op mijn gemak uit het raam kijken.

Soms sloop ik iets makkelijks en ik heb periodes dat ik gek ben op voetspeeltjes en balletjes. Met foerageren kan ik me wel goed vermaken of gezellig met jou mee naar buiten in mijn rugzak of buggy. Badderen doe ik ook graag. In mijn waterbak, onder de kraan of in de wasbak voordat mijn mama onder de douche gaat. Als zij dan aan het douchen is ga ik op de rand zitten babbelen en dutten. Het liefst doe ik dit iedere dag.

Mijn huidige dieet bestaat uit Psittacus pellets, aangevuld met groente (ik ben hierin nog wel kieskeurig), wel ben ik gek op fruit en paprika. Waar je me wakker voor kan maken zijn zonnepitjes, maar die krijg ik alleen na het trainen. Ik kan al een paar trucjes zoals opstappen, draaien, pootje en high five.

Ik ben gewend om rond 19.00 uur naar bed te gaan in mijn slaapkooi. Honden en katten ben ik niet gewend, maar het konijn hier ben ik de baas.

Ik verhuis vanuit Beneden Leeuwen voor een bedrag van € 50,00 zonder mijn kooi en toebehoren. Mijn mama geeft me wel een paar vertrouwde dingen mee.

Ik ben niet getest en niet gesext.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van pyrrhura’s en er al eentje in huis hebben.
* Ik leef veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Jay een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.