Rescue verhalen

Moppie en Willy

2 grijsjes op Marktplaats in een piepklein kooitje wat lijkt op een betonnen grond ergens in een schuur of zo.
Laura is er samen met Karin op af gegaan en hebben ze daar weg weten kopen van een man die vertelde dat ze eigenlijk al 4-6 weken beneden in de donkere berging stonden. Hij wou er mee gaan kweken maar zijn kinderen hadden last van de stof dus toen heeft hij ze maar in de berging gezet.
Eenmaal daar weg bleek dat deze beide grijsjes iets aan alle pootjes hadden, en daarnaast leek het of ze weken niet gegeten hadden, ze hebben 3 dagen lang niets anders gedaan dan eten.
Bij de Vogelarts is geconstateerd dat aan alle 4 de pootjes oude fracturen (botbreuken) zijn geweest en dat ze daarom zo raar staan of moeilijk er op kunnen staan.
Het is een popje en een man wij hadden ondertussen al uitgevonden dat het popje nog erg jong was (2015) en van het mannetje is de leeftijd niet bekend.

Deze 2 waren heel erg angstig maar dat had er waarschijnlijk ook mee te maken dat ze weken lang in het donker hebben gezeten.
Ze zijn nu getest en de uitslag is helemaal goed, ze worden super verzorgd bij familie Oliver. Het gaat nu redelijk goed met ze, het mannetje is wat tammer als het vrouwtje en het mannetje kan dan ook wat woordjes. Ze zitten nu heerlijk buiten als het weer het toe laat en ze zijn weer normaal aan het eten, niet meer alsof hun leven er van af hangt……maar ja hun leven zal er ook wel aan af hebben gehangen!

Dit is weer zo een geval waarvan je denkt Mensen hoe kunnen jullie zo met dieren omgaan!!??
Moppie en Willy, zo heten ze maken het goed en zijn herplaatst naar Robin in Belgie, daar leven ze in een mooie grote volière en er word met ze gewerkt om ze wat minder mensen schuw te maken.