PEPSI

Hallo allemaal,

Ik denk dat jullie allemaal zweren bij Coca Cola, maar jullie moeten toch mij eens proberen! Pepsi is de naam en ik ben een Halsband parkiet man van 5 jaartjes jong.

Ik heb helaas de laatste tijd nogal veel stress gehad en ben daardoor gaan plukken. Vervolgens ben ik geadopteerd en wat tot rust gekomen, helaas nog niet genoeg om mij volledig aan te kunnen passen aan het gezin. Ook dit gezin met honden is te druk voor me. In het vorige huisje raakte ik gestrest van de katten, nu zijn de honden een stressfactor voor mij. Ik word dan onrustig en ga heen en weer lopen en laat stress geluiden horen. Waar de honden dan weer onrustig van worden.  Dus helaas is ook dit geen ideale situatie voor mij en mijn huidige vrouwtje wil graag dat ik echt meer rust krijg. Ze gaan dus nu op zoek naar een rustig plekje voor me zonder honden of katten.

Eerder vond ik het heerlijk buiten de kooi, maar door de stress wilde ik mijn kooi niet meer uit, op dit moment vlieg ik wel weer mijn rondjes door het huis en dit gaat steeds beter. Ook als je in mijn kooi bezig bent schrik ik niet meer. Papier slopen ed vind ik ook erg leuk om te doen. Met veel aandacht word ik vast wel weer de Pepsi van voorheen.

Door de eerdere en huidige stress vertoon ik nog wel probleemgedrag wat zich uit in heen en weer lopen over mijn stok en schreeuwen. (getriggerd door de honden).

Ik ben nog niet handtam, maar pak inmiddels wel al iets lekkers uit je hand. Mijn huidige dieet is ook aangepast en ik eet nu dan ook Fruitblend van Zupreem. Nutriberries eet ik alleen dat wat ik lekker vind en de rest gooi ik onder in mijn kooi, je kan maar een reserve hebben. Fruit en groente ben ik nog steeds niet gek op, maar de aanhouder wint!

Ik hoop dat er iemand is die even door mijn gehavende verenpak heen wil kijken en mij een fijn rustig plekje geeft waar ik weer lekker buiten mijn kooi kan spelen, bij voorkeur ook met een andere vogel. bij mijn vorige vrouwtje woonde namelijk eerst ook een oude amazone, maar die is toen helaas overleden en die miste ik ook. Nu woon ik ook met twee andere vogels.

Verhuizen doe ik vanuit Dronten zonder kooi voor een vergoeding van € 50,00.
Ik ben NIET getest.

Mocht je nu denken, ik kan Pepsi een goed huisje bieden, lees dan het onderstaande aandachtig door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Je hebt ervaring met parkieten/papegaaien en hebt er het liefst al eentje in
* Ik ben het liefst zo veel mogelijk uit mijn kooi, daar moet dus voldoende tijd voor zijn.
* Een rustige thuissituatie zonder honden en katten.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatsingstraject.
(momenteel in achtneming met de corona richtlijnen)

Als je denkt dat jij mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan kun je een mail sturen naar info@hopeforwings.nl

Gebruik als email onderwerp mijn naam en zorg dat het volgende in de email staat:
– Gezinssamenstelling inclusief dieren
– Woon/werksituatie
– Wat jij ons kunt bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt
– Álle andere informatie die je kunt bedenken

Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen.

I