NU IN DE HERPLAATSING

Pico & Bella

Hallo allemaal,

Mogen wij ons even voorstellen, Pico & Bella. Een mooi edelkoppel, wat net als in een goed huwelijk vaak wel, maar soms ook niet met elkaar kunnen. Pico is een man van 6 jaar en Bella een dame van 5 jaar. Pico heeft in een ver verleden een nacht in de grote, boze buitenwereld doorgebracht en plukt zichzelf sindsdien. Wij zijn om gezondheidsredenen van ons baasje met spoed op zoek naar een nieuw huisje.

Pico heeft veel behoefte aan een rustige, stabiele omgeving. Hoe rustiger de omgeving hoe meer ik klets. Woordjes zoals kiekeboe, hoi en lekker. Vroeger deed ik alle geluiden na die ik maar hoorde. Ik zoek Bella wel op, maar zij heeft niet heel veel interesse in mij.

Een echte speelvogel ben ik niet, maar met een voetspeeltje op zijn tijd maak je me erg blij. Ook papier en hout vind ik leuk om te slopen, verse takken zijn het helemaal. Ik ben een allemansvriendje en stap bij iedereen op. Autorijden vind ik helemaal geweldig, nieuwsgierig als ik ben.

Bella is erg op haar vrouwtje gericht en geeft dan ook een luide schreeuw zodra zij uit het zicht verdwijnt. Voor ik met je wil kroelen, moet ik je eerst beter leren kennen. Spelen doe ik graag met een doos. Bella de Bouwer, ik maak er dan een eigen ontwerp van met ramen, deur en soms een open dak.

Bella is een echte lieverd die de oren van je hoofd kletst, vooral als je aan het stofzuigen bent. Hele dagen kletsen kan ik, zoals, wat is er mama, lekker bakkie koffie en lekker he Pico. Als jij aan de telefoon zit dan voeren we het gesprek met zijn drieen, ow jaaa en klets vrolijk verder n mijn eigen taal.

In de zomer zitten wij graag buiten, waarbij Bella iedereen met Hoiiiiiiiiii begroet die langs loopt. Genieten is het als we samen onder de douche mogen, Bella spreidt haar vleugels en Pico speelt dan voor vleermuis. Verder leven wij de hele dag buiten onze kooi en gaan rond half 7 naar onze slaapkamer voor onze benodigde nachtrust.

Ons huidige dieet bestaat uit vers fruit en verse groenten, aangevuld met een zadenmix. Op advies van de vogelarts is dit ons dieet (vooral Pico). Stamppot andijvie is favoriet bij Pico en verwennen doe je ons met een macademianoot.

Verhuizen doen wij vanuit Zwijndrecht voor een bedrag van € 400,00 en nemen beiden onze eigen kooi mee.

Bella is getest op PDD, Pico is getest Polyoma en PBFD.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien. *Wij leven veel buiten onze kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Op dit moment met in achtneming van de Coronamaatregelen.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.