Flipke

Posted 3 weken agoPyrrhura

Leeftijd: 1
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Lieve Pyrrhura liefhebbers

Ik heb me toch een avontuur achter de rug! En dat op mijn jonge leeftijd. Op de een of andere wijze ben ik buiten geraakt en ben gaan vliegen tot ik te moe was om verder te gaan. Daar ben ik in België terecht gekomen bij een heel lief gezin die me in eerste instantie in huis heeft genomen om even bij te komen van alle schrik. Meteen is op zoek gegaan naar mijn eigenaar, via verschillende kanalen, maar dit heeft helaas niks opgeleverd en nu ben ik op zoek naar iemand waar ik oud mag worden.

Ik ben nog een jonge vogel, nog geen jaar oud, is te zien op mijn ring. De kinderen hier in huis hebben me tot Flipke gedoopt en zo heet ik dan nu. Of ik een man of vrouw ben, is nog niet helemaal duidelijk, maar ik heb een mannennaam gekregen en dat is helemaal prima.

Vanaf het eerste moment was en ben ik een heel lieve en aanhankelijke vogel. Ondanks wat ik allemaal heb meegemaakt ben ik goed van vertrouwen en zoek ik je zeker op. Ze noemen me hier zeer aanhankelijk en mensgericht. Het liefst zit ik dan ook op je schouder en lift zo overal mee naartoe. Waar jij gaat, wil ik het liefste ook gaan. Ik hou ervan om je te volgen. Geluid maken doe ik eigenlijk zelden. Alleen als ik uit mijn kooi mag, maak ik nog wel een vreugdekreetje.

Er wonen hier ook kleine kinderen, en daar ben ik superlief voor. Bijten doe ik niet, soms knijp ik wat met mijn snavel, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Spelen doe ik heel graag en het liefst met pennen. Ook knuffelen en kriebelen over mijn koppie staan hoog op mijn To Do lijstje. Een beetje stout kan ik ook wel eens aan plantjes knabbelen, maar ik leer snel wat wel en niet mag. Ik ga dan ook graag op onderzoek uit door het huis.

Eten en drinken doe ik ook graag. Mijn zadenmengeling wordt hier aangevuld met fruit en groente. Mijn lievelingsfruit is appel en ik leer steeds meer eten. Elke avond voor het slapen krijg ik een klein stukje walnoot.

Ik ben nog jong en heb nog veel te leren, maar aan mijn vertrouwen en liefde voor de mensenvrienden zal het niet liggen. Wiens hart laat ik smelten en sneller kloppen. Bij wie zou ik als jonge vondeling oud mogen worden?

Ik mag verhuizen vanuit Antwerpen voor € 50,- zonder kooi maar met nieuw gekregen speeltjes.
Niet getest en niet gesext.

.Als je Flipke een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar hij komt te wonen.

*Je moet kennis en ervaring hebben met parkieten en al een Pyrrhura in huis hebben of ervoor open staan om nog een pyrrhura te adopteren.

* Ik leef graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

* Je moet bereid zijn om de door ons aangeboden online cursus te volgen.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.  Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Kinderen

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier