Wil je een vogel adopteren via Hope for Wings?

Hieronder in het kort het traject wat wij hanteren voor het adopteren van een vogel

Zie je een herplaatser waar je interesse in hebt vul dan het adoptie aanmeldformulier in. Deze is te vinden aan de rechter zijde op de herplaatspagina.

Als de aanmelding volledig is en aansluit op de eisen dan zullen wij de aanmelding doorsturen naar de huidige eigenaar van de herplaatser.

Bij een positieve reactie van de huidige eigenaar is de volgende stap een huisbezoek vanuit de Stichting bij jou thuis, om te zien of de gewenste kennis en ervaring aanwezig is, dit kan ook digitaal plaatsvinden.

Is de eigenaar na het huisbezoek vanuit de Stichting nog steeds positief dan volgt er daarna een bezoek bij de herplaatser thuis. Als het na het bezoek voor beide partijen nog steeds positief is kan er afgesproken worden wanneer de herplaatser opgehaald kan worden.

Voordat de herplaatser opgehaald kan worden zullen wij vanuit de Stichting een contract opstellen, hierbij hebben wij een kopie van je legitimatiebewijs nodig en de NAW-gegevens. Het vergoedingsbedrag kan contant betaald
worden op de dag van ophalen aan de oude eigenaar.

Ik wil een papegaai?

Ben je er over aan het denken om een papegaai in huis te nemen dan is het heel belangrijk het volgende stukje te lezen:

Een contract voor de huidige eigenaar die zo afstand tekent van de vogel aan de Stichting zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract word voldaan.

Een contract voor de koper/het herplaats adres waar de vogel naar toe gaat. Dit ook zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract wordt voldaan.

Veelgestelde vragen

Vragen die veel gesteld worden, staat uw vraag er niet bij stuur ons dan een bericht

Hoe kan ik mijn vogel herplaatsen?

Dat kan via deze website, klik op het kopje Herplaats formulier invullen en vul het formulier zo volledig mogelijk in, des te meer info des te beter kunnen wij een op zoek gaan naar een passend huisje

Ik maak mij zorgen over mijn vogels voor als ik kom te overlijden, wat kan ik doen?

Wij hebben een mogelijkheid dat heet wilsbeschikking, deze kun je op deze website invullen en het zo regelen dat wij bij een overlijden uw vogel(s) ophalen en hier een gepast huisje voor zoeken.

Heeft Hope for Wings ook een Facebook pagina?

a zekers wij hebben er zelfs 2 https://www.facebook.com/groups/1154273564632697 is de community pagina waar je van alles kan vragen, plaatsen en lezen. https://www.facebook.com/groups/512781735567601 Waar u al onze rescue vogels kunt volgen en voor andere belangrijke mededelingen en oproepen.

Kom in contact met ons