Wil je jouw vogel herplaatsen?

Wij kunnen jou helpen met bemiddelen.

Soms komt het onvermijdelijke moment dat je door omstandigheden niet meer voor je vogel kunt zorgen, hartverscheurend die beslissing en dan de vragen die volgen, waar bied ik hem aan, wie gaat voor hem zorgen, kan ik die mensen wel vertrouwen naar aanleiding van hun mooie verhalen?

Echt een beslissing en een gedachte waar je niet te lang bij stil wilt staan.

Wij hebben dan ook vaak met lede ogen toegekeken hoe vaak er vogels werden aangeboden en hoe mensen zonder ervaring, kwekers of mensen met andere bedoelingen dan dat jij voor je lieverd voor ogen had de vogel in huis nemen. Vaak genoeg zagen we de vogel dan nog wel een keer voorbij komen, hartverscheurend! Ik (Claudia) was hier al een tijdje mee bezig, dit om het risico te verkleinen dat de vogels niet goed terecht komen, ik bemiddelde vaak voor mensen, kosteloos en alleen in het belang van de vogel zodat deze goed terecht komt en weer gelukkig wordt.

Sinds de Stichting er is kunnen we dit op grotere schaal doen en hebben wij een vast programma hiervoor in elkaar gezet, bedacht door ervaren vogelhouders en met advies van vogel opvang centra’s, Het Herplaatsprogramma! Het is letterlijk een programma met een stappenplan, de vogel wordt door ons op onze website en Facebook pagina onder de ervaren papegaaienliefhebbers als eerste voor herplaatsing neer gezet, als er geïnteresseerde serieuze kandidaten zijn dan kunnen deze zich aanmelden met hun motivatie en een stukje uitleg over zichzelf. Wij bespreken dit met de huidige eigenaar van de vogel en kiezen de beste kandidaten uit waar we het programma mee starten, de eindbeslissing ligt altijd bij de eigenaar die de vogel gaat herplaatsen.

Herplaatsing via Hope for Wings houdt in dat de vogel niet via andere kanalen zelf aangeboden wordt door de eigenaar, dit om het overzicht niet kwijt te raken en de niet gewilde kandidaten te kunnen weren.

Nadat u het herplaats formulier heeft ingevuld en de juiste kandidaat heeft zich gemeld dan volgen onderstaande stappen.

Wij herplaatsen geen Agapornissen/grasparkieten of Valkparkieten omdat wij merken dat hier geen tot weinig reacties op komen.

Er vindt een huisbezoek plaats bij de kandidaat door een vrijwilliger van de stichting. Hier wordt gekeken waar de vogel geplaatst gaat worden, hoe de gezinssituatie is en of er andere dierlijke huisgenoten zijn. Tijdens dit bezoek zullen wij de kandidaat wat vragen stellen om te kijken of er genoeg ervaring is of de kandidaat zich wel genoeg hebt ingelezen over de herplaats vogel.

Wanneer de eerste stap positief is afgerond zal de kandidaat een bezoek brengen aan het adres van de herplaats vogel, om kennis te maken met de vogel, zo kan de huidige eigenaar ook kijken of hier een goed gevoel bij is.

Wanneer stap 1 en 2 beide positief zijn afgerond en de beslissing is gemaakt door de huidige eigenaar in overleg met de Stichting dan gaan we over tot het tekenen van de contracten.

Een afstandsverklaring voor de huidige eigenaar die hiermee het eigenaarschap van de vogel overdraagt aan de Stichting.

Een contract voor de adoptant waar de vogel naar toe gaat. Dit ook zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract wordt voldaan.

Het herplaatsen/verhuizen van de vogel. (hier kan dan ook voor worden gekozen om de vogel te laten testen en deze tot de test uitslagen bij de huidige eigenaar te laten blijven, de test kosten zijn dan voor de nieuwe eigenaar, tenzij anders is overeen gekomen) In de meeste gevallen wordt de vogel door de adoptant opgehaald. Uiteraard kan er onderling anders afgesproken worden.

Voor het herplaatsen rekenen wij geen arbeidskosten wat wij wel doen is dat wij  15% rekenen met een minimum van € 25 van de herplaatsvergoeding als donatie aan Hope for Wings. Met deze donaties kunnen wij weer vogels in Nood redden. Voordat wij de vogel in de herplaatsing op onze website plaatsen vragen wij om de minimale bijdrage van € 25 naar ons over te maken. Het eventuele restant van de herplaatsdonatie dient na herplaatsing betaald te worden. Alles in het belang dus van de vogels.

Belangrijke informatie voor het herplaatsen van grijze roodstaart papegaaien:

Wanneer u op het punt staat uw grijze roodstaart papegaai te herplaatsen, wees er dan van bewust dat u hiervoor sinds 1-1-2017 een EU certificaat nodig heeft zie: (http://www.rvo.nl/actueel/nieuws/grijze-roodstaartpapegaai-vanaf-2-januari-2017-strenger-beschermd) . Zonder dit certificaat mag u uw vogel niet laten verhuizen. Het beste is om dit nu al aan te vragen via deze link: https://mijn.rvo.nl/cites-soorten-in-nederland-en-de-eu

AFSTANDVERKLARING

Een verklaring voor de huidige eigenaar die zo afstand tekent van de vogel aan de Stichting zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract word voldaan.

HERPLAATSCONTRACT

Een contract voor de adoptant/het herplaats adres waar de vogel naar toe gaat. Dit ook zodat wij als Stichting aanspraak kunnen maken op de vogel wanneer er niet aan de regels van het contract wordt voldaan. De vogel moet indien deze niet meer bij de adoptant kan blijven ALTIJD terug naar de stichting.

Veelgestelde Vragen

Vragen die veel gesteld worden, staat uw vraag er niet bij stuur ons dan een bericht.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen

Dat kan door het contact formulier op deze pagina in te vullen, u kunt ook een mail sturen naar info@hopeforwings.nl

Mijn familielid/kennis is overleden, wat te doen met de achtergebleven papegaai(en)?

Allereest gecondoleerd, een hoop geregel en dan dit stukje er ook nog bij. Stuur een mail naar info@hopeforwings.nl en wij kunnen u hier mee helpen/begeleiden.

Ik zit er over na te denken om een papegaai te nemen, wat moet ik weten?

Een heleboel! Gelukkig hebben wij op onze website een kopje met belangrijke informatie en hier kunt u veel tips en informatie vinden over het houden en verzorgen van papegaaien.

Kom in contact met ons