Hope for Wings Foster Parrots

Adopteer een vogel die langdurig verblijft in de opvang van Hope for Wings.

Wat houdt het in? Met adopteren bedoelen we symbolisch adopteren, dus op afstand.

Je doneert maandelijks een zelfgekozen bedrag met een minimum van € 7,50 per maand.

Hiermee ondersteun je Hope for Wings en in het bijzonder de vogel die je adopteert.

Voor de vogels die verblijven in de opvang geldt dat het doneren loopt tot aan de herplaatsing van de vogel of vogels die blijvend in de opvang zijn. Beschikbaar voor adoptie zullen de vogels zijn waarvan we verwachten dat ze een langere periode in de opvang zullen verblijven, bijvoorbeeld doordat ze eerst extra zorg nodig hebben en nog niet voor herplaatsing in aanmerking komen.

Wat krijg je er voor terug?

Bij aanmelding ontvang je een informatie setje over de vogel:
• Foto
• Extra informatie over de vogel
• Wat is zijn of haar favoriete eten en speelgoed
• Regelmatig een update over de vogel

Op deze manier kunnen wij de vogels in onze opvang nog beter helpen met jullie hulp.

Voor meer informatie of aanmelden kun je een mail sturen naar info@hopeforwings.nl o.v.v. Foster Parrot.

Kibo is een indrukwekkende Blauwgele ara man waarvan de leeftijd onbekend is.

Hij is al sinds 2016 van Hope for Wings, nadat hij samen met zijn vrouwtje Esparanza gered is bij een kweker vandaan. Samen hebben ze een tijd in Almere Jungle gewoond. Helaas is Esparanza overleden. Kibo heeft door jarenlange slechte huisvesting zichzelf geplukt. Zijn veren groeien ook niet meer terug.
In 2021 kregen wij te horen dat Kibo daar niet meer kon blijven wonen en uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen hem als Stichting echt zelf op te vangen en een maatje voor hem te zoeken. Dat is Sana geworden.

Sana is een Geelvleugel ara man van 10 jaar oud. Zijn vorige eigenaren zagen ons oproepje voor een maatje voor Kibo en hebben contact met ons opgenomen. Ze zochten voor Sana een fijn plekje waar hij samen met een soortgenootje kon leven. Sana heeft een aantal jaar geleden een flinke schimmelinfectie gehad en is daardoor gaan plukken.
Kibo en Sana zijn blijvende gasten in onze opvang.

Djanoe is een Grijze Roodstaart dame van 13 jaar jong.
Ze is begin 2023 bij ons in de opvang gekomen. Djanoe heeft een ernstige vorm van Epilepsie. Na maanden van medicatie uitproberen, aanpassen en ophogen is ze nu redelijk stabiel. Dit houdt wel in dat ze 3 maal daags 2 soorten anti-epileptica krijgt toegediend.

Djanoe heeft zich nu ze zich beter voelt ontpopt tot een super gezellige praatgrage dame, ze sloopt graag kurk en houdt erg van knuffelen en kusjes geven.

Cooky en Lucky zijn twee Grijze Roodstaarten van inmiddels 49 jaar oud.
Ze zijn in maart 2022 bij ons in de opvang gekomen nadat de eigenaar ze wilde laten euthanaseren.

Ondanks dat ze flink op leeftijd zijn, zijn ze beide super vrolijke en gezellige Grijsjes, waar we ook nog een goed huisje voor zoeken waar ze verder oud mogen worden.

Beide houden van slopen, zo nu en dan een kriebeltje en kletsen en fluiten er vrolijk op los. Geregeld zetten wij in de opvang het nummer van Monty Python op, Always look on the the bright side of life, er wordt dan fanatiek meegezongen en gefloten door ze.

Veelgestelde vragen

Vragen die veel gesteld worden, staat uw vraag er niet bij stuur ons dan een bericht

Wat moet ik doen als mijn papegaai ziek is?

Als je papegaai zich anders dan anders gedraagt en je hebt de volgende pagina eerder al gelezen: Huisvesting en Gezondheid   zoek dan naar een goede vogelarts om een afspraak te maken zie volgende artsen lijst

Hoe weet ik welke kooi goed is voor mijn vogel?

Voor informatie over huisvesting en verzorging raden wij u aan de volgende pagina goed door te lezen.

Stichting Hope for Wings heeft een ANBI status, wat is dat?

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.

Abonneren je op de nieuwsbrief