Onze Missie & Visie

De visie van Hope for wings is dat Kromsnavels in Nederland (eigenlijk over de hele wereld) niet thuis horen in kooien maar in de vrije natuur. Jammer genoeg kunnen wij hier op dit moment niets aan veranderen en daarom is onze missie om alle kromsnavels die in gevangenschap leven een zo “second best” mogelijk leven te geven of hierin te kunnen begeleiden.

Hope for Wings Board

Wat doen wij?

De stichting stelt zich de volgende doelen:

Herplaatsing

Vogels herplaatsen doormiddel van adoptie

Vogels Redden

Vogels redden uit moeilijke situaties

Noodopvang

Een opvang bieden voor vogels in nood

Noodhulp

Noodhulp bieden in situaties waar nodig

Educatie

Educatie voor nieuwe en gevorderde vogelbezitters

Evenementen

Evenementen organiseren voor de gemeenschap

Het ophalen van kromsnavels in nood.

Onder nood verstaat de stichting kromsnavels die in een slechte lichamelijke en of geestelijke conditie verkeren, maar ook vogels die niet langer kunnen blijven bij de eigenaar.

Het coördineren van vervoer en tijdelijk onderkomen voor de door de stichting opgehaalde vogels

De stichting werkt hiervoor met een team van vrijwilligers die de diverse taken op zich nemen en samen met bestaande opvangcentra en vogelkenners en onze eigen opvang locatie.

Het bemiddelen bij het herplaatsen van de door de stichting opgehaalde vogels. (Rescues)

Wij bemiddelen ook bij het herplaatsen van vogels van particulieren

Adviseren en informeren over papegaaien

Indien het nodig is dan haalt de stichting de vogel op en zorgt voor (indien nodig) medische zorg, testen op ziektes en opvang.

Vrijwilliger of donateur worden

Natuurlijk kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken, vooral voor het bv ophalen of wegbrengen van een rescue papegaai of voor het tijdelijk opvangen van een rescue of een herplaats papegaai. Voor helpen bij ophalen en/of brengen is vervoer nodig en vaak ook een vervoerskooi.

Open Dag 2023

Ieder jaar is er een open dag georganiseerd door de stichting, deze open dag vind altijd plaats in Almere, landgoed de Kemphaan op het platform van Restaurant dubbelop. Meer informatie.