Mango & Chipito

Posted 3 weken agoPyrrhura's

Leeftijd: 1 en 4 jaar
Size: Klein

Over

Lieve vogelvrienden en vriendinnen

Wij zijn Mango en Chipito, twee Pyrrhura’s van 1 en 4 jaar oud en we zijn dol op elkaar. Als echte heer zal ik dan het woord maar nemen en ons beide aan jullie voorstellen. Mijn naam is Chipito en ik woon al 4 jaar bij mijn huidige eigenares. Omdat ik lange tijd alleen ben geweest en nog met de hand ben gevoed, ben ik erg op mijn mensenvriendin gesteld geraakt. De knappe donkere van de twee op de foto ben ik. Mijn vriendin Mango is de prachtige gele vogel. Zij is vorig jaar ook hier komen wonen, vooral ook als gezelschap voor mij. Dan kon ik mijn aandacht ook van mijn mensenvriendin afhalen.

Spelen en dansen op muziek doen we het liefste. Spelen vooral met dingen die we kunnen slopen. Met grote regelmaat wordt er sloopmateriaal aangeschaft en zo kunnen we ons prima vermaken samen. Zet een muziekje op en wij swingen mee in de maat. Heerlijk!!

Onze tweede lievelingsbezigheid is toch wel aandacht. We vinden het heerlijk om bij je te zitten en komen dan ook graag zelf naar je toe. Vastpakken vinden we niet fijn, maar als we zelf kunnen komen, zullen we dat zeker niet laten. Dan mag je ons zelfs ook lekker kriebelen. Rondvliegen doen we ook graag. Hierin zal ik vooral het voortouw nemen, maar Mango volgt al mijn stapjes, dus zij volgt dan zeker. Vooral hoge kasten en boven op onze kooi zijn onze favoriete plekjes.

De innerlijke Chipito en Mango zijn dol op vers fruit. Daarnaast eten we graag Pyrrhura Select, zonnebloempitten en gemengde gedroogde fruitblokjes. Mijn vriendin Mango eet wel echt alles. Ik ben iets meer kieskeurig en eet alleen bovengenoemd voer. Iets anders gaan voeren is niet aan te raden dan stopt ik met eten, en dat is ook niet de bedoeling.

Omdat ik erg gericht ben op mijn mensenvriendin en haar maar blijf roepen, zijn we op zoek naar een nieuw forever home. We zijn pas een paar weken uit logeren geweest en daar was ik niet alleen maar gericht op mensenvrienden. Ik speelde vooral met mango en we waren er erg relaxed.

Verhuizen doen wij vanuit regio Bergen op Zoom voor € 100,- incl onze kooi.
Wij zijn niet getest, wel gesext.

Als je Chipito en Mango een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komen te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaienof parkieten en het liefst al ervaring hebben met Pyrrhura’s.
* Zij leven graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
* Je moet bereid zijn om de door ons aangeboden online cursus te volgen.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

 

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier