Pablo en Skipper

Posted 7 dagen agoCaique

Leeftijd: 4
Geslacht: Onbekend
Size: Middel

Over

Hallo lieve vogelvrienden!

 

Wij zijn Pablo en Skipper, twee zwartkopcaiques op zoek naar een fijn nieuw huisje waar we veel aandacht en liefde krijgen. Pablo is de oudste van het stel, namelijk 7 jaar. Skipper is 4 jaar oud.  In tegenstelling tot wat je zou denken, is Pablo het vrouwtje en Skipper de man. Pablo had haar naam al gekregen voordat ze gesekst werd. Ze wordt nu daarom ook wel eens Pablita genoemd.

 

Pablo was eerst de enige caique in huis, maar sinds 3 jaar zijn wij een hecht koppeltje. We kunnen het goed met elkaar vinden en knuffelen graag samen. Maar soms kunnen we ook wel eens ruzie maken en kibbelen: net een echt stel. Door een verandering in de gezinssituatie is het momenteel echter wat stressvol voor ons in huis. Hoewel we normaal dus erg lief zijn samen, zijn we de laatste tijd wel wat agressiever naar elkaar toe. 

 

Beide zijn wij tam, maar wel allebei met een ander karakter. Pablo is knuffeliger, maar kan ook een stuk feller zijn, terwijl Skipper zich beter in zijn eentje kan vermaken en niet bang is aangelegd. Ook nieuwe mensen vinden wij erg interessant en gaan graag bij hen zitten. Pablo moet nog wel in de gaten gehouden worden bij nieuwe mensen en moet hen even leren kennen, anders kan hij soms bijten.

De dag begint voor ons tussen 7 en 9 uur in de ochtend. Wij starten onze dag met een lekker stukje walnoot en zitten dan heerlijk wakker te worden bij het raam. Hierna gaan we onze kooi weer in, maar onze baasjes verstoppen dan altijd lekkers in de kooi, zodat we op ontdekking kunnen. Dol zijn wij op zonnebloempitjes, kokosblokjes en nutriberries. Fruit en groente eten we ook erg graag, hoewel Skipper wat kieskeuriger is in wat hij lekker vindt. 

Als onze baasjes niet werken mogen we meerdere keren per dag lekker uit de kooi om onze vleugels te strekken. Zoals alle caiques hebben wij veel energie en vliegen we graag rond.  Het slopen van speelgoed kunnen wij ook als de beste: papier, hout of kurk, alles wordt vakkundig door ons in stukjes gehakt. Ook zie je ons soms graven op de bodem van de kooi. Als het niet te koud is, zitten we trouwens ook graag buiten in onze kooi.

In de avond, als we al onze energie kwijt zijn, zijn we erg knuffelig en surfen we graag op je schoot op een handdoek. Slapen doen wij in een aparte slaapkooi in een aparte kamer die dan donker gemaakt kan worden. Rond 9 a half 10 gaan we naar bed zodat we minimaal 10 tot 12 uur kunnen slapen.

Slim zijn wij ook zeker: wij doen graag kunstjes (ter vergoeding van een zonnebloempitje uiteraard). Zo kunnen wij een salto doen om je vinger of een stop, zwaaien met onze poot, een rondje draaien, vliegen naar je vinger toe, “dood” liggen en een speeltje apporteren. Knap hé, van ons!

Praten kunnen wij niet, maar wel wat geluidjes (zoals fiet-fieeeuw) en we fluiten graag stukjes van het liedje van de Adams Family met je mee. 

Tijdens een vakantie hebben we gelogeerd op een adres waar ook andere vogels waren en dat ging goed. Maar we zijn er toen niet tegelijkertijd met hen uit geweest.

Verhuizen doen wij vanuit Reeuwijk voor een vergoeding van €350,-. Onze kooi, een aparte slaapkooi, reiskooi en een eiland/java boom nemen wij met ons mee. Gesext zijn wij, en getest op PDD. 

 

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.

* Voldoende tijd en aandacht.

* Wij leven ook graag buiten onze kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

* Ervaring met papegaaien (bij voorkeur met caiques).

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier