Pickle (herplaatst)

Posted 7 maanden agoMuisparkiet

Leeftijd: 2
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Bonjour lieve mensen

Ik ben Pickle, een muisparkiet van 2 jaar oud en een echte dame. Ik hou ervan om lekker bij je te zitten, maar wil niet altijd worden geaaid. Ik ben wat bang voor handen en onverwachte bewegingen. Daar draai ik wat voor weg, bijten heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Mijn lieve en aanhankelijke karakter maken dat ik graag bij je ben. Het liefst doe ik alles samen. Ik ben echt een rustig dametje en kijk graag toe wat je aan het doen bent als ik even niet mee kan liften. 

Leer en touwtjes zijn mijn favoriete bezigheden. Hier speel ik mee of bijt er lekker op los. Balsahout, kurk en zeegras mogen zeker ook. Ik hou ervan om met speelgoed te spelen, zeker als ik deze flink heen en weer kan schudden. Het is ook leuk om samen te spelen. Ik kan op commando naar je toe vliegen, zwaaien met mijn vleugels, een high five geven en pootje schudden (handje geven). Kletsen doe ik graag in het Engels, maar het klinkt een beetje schor of binnensmonds. Zo kan ik bijvoorbeeld heel goed mijn eigen naam zeggen als je aan mij vraagt: What’s your name of Who’s a good girl? Ik geef ook kusjes als je hierom vraagt. Dansen kan ik als de beste. Muziek, daar doe ik het goed op! Ik fluit en dans mee als ik daar zin in heb.

Bij mijn huidige eigenaar was ik ook gewend aan andere vogels en dit ging heel goed. 

Buiten alle leuke bezigheden, eet ik ook graag lekkere dingen. Ik hou erg van zonnebloempitjes, gevriesdroogde doperwten, trosgierst en appel. Het liefst eet ik ook met jou mee, maar dat mag niet altijd. Met eten wil ik ook graag nieuwe dingen proberen. 

Ik heb iets met mijn teentjes. Deze zijn een beetje vervormd waardoor ik soms wat moeite heb met grip zoeken. Mijn nageltjes moeten daarom extra in de gaten gehouden worden omdat deze ongelijk slijten. 

Er liggen ook wat vijanden op de loer. Dit zijn de stofzuiger en een nagelschaar. Dit kan wel wat uitdagingen met zich mee brengen. 

Ik ben gesekst en ben volledig getest. Verhuizen doe ik vanuit Ede voor een bedrag van € 150,00 incl. kooi.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien, en ingelezen zijn in muisparkieten.
  • Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier