Kippie

Posted 3 maanden agoRose Kaketoe

Leeftijd: 3 jaar
Geslacht: Vrouw
Size: Groot

Over

Lieve allemaal,

Als een echte dame zal ik me eerst eens aan jullie voorstellen. Ik ben een Rose kaketoe van ruim 3 jaar oud en mijn naam is Kippie.
Recent ben ik herplaatst via de Stichting maar helaas ben ik hier niet helemaal op mijn plek. Echt ontspannen doe ik hier niet en ik ben dus ook niet helemaal mezelf momenteel. Daarnaast laat ik toch weer agressie zien wat het voor de adoptanten niet makkelijke maakt.

We denken dan ook dat een plek in een volière met soortgenoten of iemand die echt heel sterk in zijn schoenen staat het beste voor mij is.

Waar de meeste vrouwen van dansen houden, is dat ook een van mijn favoriete bezigheden. Hierbij heb ik een enorme voorkeur voor techno muziek. Die beat is echt cool. Ik kan alleen dansen, maar als ik daar even geen zin in heb, pak ik een wilgentakje in mijn snavel en dans ik met de tak. Mijn heupjes kennen wel 4 verschillende dansjes die ik graag afwissel.

Spelen doe ik natuurlijk ook. Ik speel graag met acryl foerageerspeelgoed, en ik ben een vogel die echt graag werkt voor haar eten. Verstop dit ook gerust in bakjes. Scharrelen vind ik ook leuk, zeker als ik hierbij door papieren sliertjes en gedroogde bladeren mag banjeren. Slopen doe ik niet, maar ik trek graag dingen uit elkaar. Een wc rolletje met sliertjes of papieren propjes bijvoorbeeld. Ten slotte maak ik erg graag geluid. Dingen die ik tegen de rand van het volieregaas kan tikken en die dan een hard geluid maken vind ik heel leuk.

Kletsen doe ik als de allerbeste! Ik zeg: da’s mooi, kom maar, stap op en mooi Kippie. Ik kan ook een aantal trucjes die ik graag allemaal tegelijkertijd demonstreert als je mij hierom vraagt. Ook in de keuken ben ik graag te vinden. Ik proef graag wat jij aan het snijden bent.

Eten vind ik erg belangrijk, eet heel graag TOP’s, Zupreem of Wisbroek pellets en een zadenmengeling voor rosé kaketoes. Daarnaast eet ik ook heel erg graag chop, als er maar wel iets doorheen zit van (kiem)zaden. De zaadjes van pepers en walnootjes zijn daarbij mijn absolute lievelingssnoepjes!

Of ik een allemansvriend ben, daar is mijn mening over verdeeld. Bij mijn vorige eigenaar ben ik altijd een vrij eenkennige vogel geweest die heel erg sterk trok naar 1 persoon en ook nu weer bij de adoptant accepteer ik niet iedereen. Ik ’tolereer’ bekenden wel, maar je moet wel sterk in je schoenen staan en weten hoe je met kaketoes omgaat, want ik kan van het ene op het andere moment besluiten dat je achter het behang hoort 😉.

Voor mensen die ik niet kent ligt het heel erg aan mijn bui. Ik kan naar vreemden vliegen waar ik poeslief en nieuwsgierig bij ben gaan zitten, en waardoor ik me helemaal liet vertroetelen (meestal mannen met een baard!), maar ik kan vreemden ook boos in het gezicht aanvliegen. Je weet het nooit, maar mannen met baarden zijn echt favoriet, en vreemde vrouwen hou ik liever op afstand.

Andere vogels zijn echt heel leuk. Ik ben bekend met andere kaketoes en valkparkieten en stel me hierin erg tolerant of nieuwsgierig op. Ik heb zelfs mijn volière gedeeld met bovenstaande soorten en zocht soms ook echt toenadering tot ze.

Mijn vorige eigenaar omschrijft me als “geen makkelijke kaketoe met mensen” en de adoptant sluit zich daarbij aan.
Voorheen leefde ik in een binnenvoliere (onverwarmd) met aansluitend een buitenvoliere. Nu heb ik een binnenvoliere tot mijn beschikking en een grote ruimte waar ik vrij kan vliegen en ook word ik mee genomen het woongedeelte in. Voor mij zou zo’n opzet met vogelvriendjes ideaal zijn maar ook een vogelkamer of een ruime voliere in huis zou een goede optie zijn. Echt in een kooitje in de woonkamer is niet aan mij besteedt. Ik moet namelijk wel mijn energie kwijt kunnen.

Verhuizen doe ik vanuit Terneuzen zonder kooi voor een bedrag van € 250,00
Ik ben gesext en ik was volledig getest, echter ben ik nu in aanraking gekomen met ongeteste vogels.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand en ervaring hebben van papegaaien, en het liefst ook met kaketoes.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier