Kippie

Posted 2 maanden agoRose Kaketoe

Leeftijd: 3 jaar
Geslacht: Vrouw
Size: Groot

Over

Lieve allemaal,

Als een echte dame zal ik me eerst eens aan jullie voorstellen. Ik ben een Rose kaketoe van ruim 3 jaar oud en mijn naam is Kippie.

Waar de meeste vrouwen van dansen houden, is dat ook een van mijn favoriete bezigheden. Hierbij heb ik een enorme voorkeur voor techno muziek. Die beat is echt cool. Ik kan alleen dansen, maar als ik daar even geen zin in heb, pak ik een wilgentakje in mijn snavel en dans ik met de tak. Mijn heupjes kennen wel 4 verschillende dansjes die ik graag afwissel.

Spelen doe ik natuurlijk ook. Ik speel graag met acryl foerageerspeelgoed, en ik ben een vogel die echt graag werkt voor haar eten. Verstop dit ook gerust in bakjes. Scharrelen vind ik ook leuk, zeker als ik hierbij door papieren sliertjes en gedroogde bladeren mag banjeren. Slopen doe ik niet, maar ik trek graag dingen uit elkaar. Een wc rolletje met sliertjes of papieren propjes bijvoorbeeld. Ten slotte maak ik erg graag geluid. Dingen die ik tegen de rand van het volieregaas kan tikken en die dan een hard geluid maken vind ik heel leuk.

Kletsen doe ik als de allerbeste! Ik zeg: da’s mooi, kom maar, stap op en mooi Kippie. Ik kan ook een aantal trucjes die ik graag allemaal tegelijkertijd demonstreert als je mij hierom vraagt. Ook in de keuken ben ik graag te vinden. Ik proef graag wat jij aan het snijden bent.

Eten vind ik erg belangrijk, eet heel graag TOP’s, Zupreem of Wisbroek pellets en een zadenmengeling voor rosé kaketoes. Daarnaast eet ik ook heel erg graag chop, als er maar wel iets doorheen zit van (kiem)zaden. De zaadjes van pepers en walnootjes zijn daarbij mijn absolute lievelingssnoepjes!

Of ik een allemansvriend ben, daar is mijn mening over verdeeld. Bij mijn huidige eigenaar ben ik altijd een vrij eenkennige vogel geweest die heel erg sterk trok naar 1 persoon. Ik ’tolereer’ bekenden wel, maar je moet wel sterk in je schoenen staan en weten hoe je met kaketoes omgaat, want ik kan van het ene op het andere moment besluiten dat je achter het behang hoort 😉. Zo vind ik de vriend hier in huis niet aardig en als hij er is, kan ik hem aanvallen.

Voor mensen die ik niet kent ligt het heel erg aan mijn bui. Ik kan naar vreemden vliegen waar ik poeslief en nieuwsgierig bij ben gaan zitten, en waardoor ik me helemaal liet vertroetelen (meestal mannen met een baard!), maar ik kan vreemden ook boos in het gezicht aanvliegen. Je weet het nooit, maar mannen met baarden zijn echt favoriet, en vreemde vrouwen hou ik liever op afstand.

Andere vogels zijn echt heel leuk. Ik ben bekend met andere kaketoes en valkparkieten en stel me hierin erg tolerant of nieuwsgierig op. Ik heb zelfs mijn volière gedeeld met bovenstaande soorten en zocht soms ook echt toenadering tot ze.

Mijn huidige eigenaar omschrijft me als “geen makkelijke kaketoe met mensen”.
Momenteel leef ik in een binnenvoliere (onverwarmd) met aansluitend een buitenvoliere. Voor mij zou zo’n opzet met vogelvriendjes ideaal zijn maar ook een vogelkamer of een ruime voliere in huis zou een goede optie zijn. Echt in een kooitje in de woonkamer is waarschijnlijk niet aan mij besteedt. Ik moet namelijk wel mijn energie kwijt kunnen.

Verhuizen doe ik vanuit Castenray zonder kooi voor een bedrag van € 250,00
Ik ben gesext en ben volledig getest, echter door de verhuizing van mijn vrouwtje is het Gendika certificaat kwijt.
Mijn PDD uitslag is wel aanwezig.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand en ervaring hebben van papegaaien, en het liefst ook met kaketoes.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier