Doris (herplaatst niet via HFW)

Posted 1 jaar agoBonte Boer

Leeftijd: 7 jaar
Geslacht: Onbekend
Size: Middel

Over

When i was just a little girl….. Mijn naamgenote Doris Day zong dit prachtige liedje al. Dat is dan meteen mijn intrede van onze kennismaking. Ik ben Doris, een 7 jarige Bonte Boer met, al zeg ik het zelf, een prettig stemgeluid. Ze denken dat ik een meisje ben, maar echt zeker is dat niet. Lekker kletsen is dan ook een van de leuke eigenschappen die ik bezit.

Omgaan met mensen vind ik ook heel fijn. Ik hou van contact en stap dan ook graag op. Op de schouder van mijn eigenaar zit ik het liefst, maar ben ook tam voor anderen en stap graag op hun vinger of schouder. Zo kan ik lekker bij verschillende mensen zitten. Terug afstappen vind ik dan wat lastiger, maar voor een zonnebloempitje doe ik echt alles, ook afstappen ;-).

Spelen doe ik graag. Zo heb een naast mijn kooi met speelgoed ook een mooie Javaboom tot mijn beschikking met speeltjes. Belletjes, trapezes voor capriolen of gewoon wroeten in de bodembedekking. Mij krijg je niet gek, ik vermaak me wel. De rol met papier die ze in mijn kooi hebben hangen is ook favoriet. Ik ben alleen niet veel in mijn kooi, maar als ik daar wel ben, kan ik me ook daarmee goed vermaken.

Ik ben ook gewend om me in mijn eentje te vermaken. Via logeerpartijtjes ben ik wel eens in contact geweest met andere vogels, maar deze interesseren me eigenlijk niet en laat ik dan ook het liefste links liggen.

Ook niet geheel onbelangrijk is de innerlijke Doris. Die ziet zich graag gevoed met pellets, groente, fruit en noten. Trosgierst behoort ook zeker tot mijn favoriete eten, maar met stip op nummer 1 komen wel de zonnebloempitten of nutriberries. Daar doe ik echt alles voor en dan zijn we de grootste vrienden.

Ik ben een vogel van de klok. Als een echte dame heb ik mijn slaap ook nodig en ik vraag hier dan ook om. Klokslag 19.30 klinken mijn machische woorden :”Lekker slapen”en dan word ik naar mijn kooi gebracht die in een aparte kamer staat. Daar slaap ik dan heerlijk de nacht rond zodat ik ’s morgens weer fris, fruitig en vooral gezellig de dag kan beginnen met jou.

Ik woon nu al 6 jaar bij mijn huidige eigenaar. Door een drukkere gezinsverandering heb ik moeite om me daarin aan te passen. Ik gedij nu eenmaal op een wat rustigere omgeving en kan dan ook best last hebben van alle onrust die een druk gezin met zich meebrengt. Is de sfeer rustig, ben ik dat ook. Is deze onrustig, word ik ook onrustig.

Door de veranderde gezinssamenstelling en de onrust die ik daarvan ervaar, zijn we op zoek naar een nieuw huisje voor mij. Een huisje waar ik de enige vogel ben, waar het bliefst geen drukke kinderen zijn en waar ik oud mag worden in de rust die ik het liefst ervaar.

Verhuizen doe ik vanuit Delft met mijn kooi, javaboom en speeltjes voor een bedrag van €  175,00

Ik ben niet gesext en niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:· Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.· Je moet verstand hebben parkieten en/of papegaaien, en er het liefst al eentje in huis hebben· Ik leef graag veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Andere vogels
  • Kinderen

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier