BARTJE (Herplaatst)

Posted 12 maanden ago

Over

Lieve mensen.

Bartje hier, een grijze roodstaart dame van 27 lentes jong en in de bloei van mijn leven. Ik heb een ontzettend lief karakter en hou van mensen om me heen. Hoewel ik niet van knuffelen hou, kom ik graag op je knie bij je zitten of naast je op de bank. Ook vind ik het leuk om je te volgen, en loop dan over de bank met je mee. Eigenlijk vind ik iedereen wel lief, moet hooguit even aan je wennen.

Mijn huidige baasje kan helaas niet meer voor mij zorgen nu ze steeds meer weg is van huis en daarom zoek ik samen met haar een nieuw huisje om te wonen.

Zo heb ik een kunstje geleerd en stap ik op als je hierom vraagt. Is dat niet enig? Eenmaal opgestapt laat ik me graag over mijn koppie kroelen. Dat vind ik echt heel leuk! Ja, wel specifiek over mijn koppie want aaien vind ik niet zo heel leuk. Nog nooit heb ik iemand gebeten. Als ik uit mijn kooi ben, poep ik eigenlijk nooit. Of ik moet een ongelukje hebben. Je kan dus wel stellen dat ik een echte dame ben en dit bewaar voor in mijn kooi.

Andere vogels vind ik ook best leuk, maar eerlijk gezegd is dat wel al even geleden want ik ben al heel wat jaren de enige vogel in huis.

In mijn kooi ben ik ook graag druk onderin, lekker graven tussen de houtsnippers. Sowieso speel ik graag!
Vooral als ik er een beetje moeite voor moet doen. Als er dan een walnoot verstopt zit in het speelgoed, doe ik daar nog meer mijn best voor, want die walnoot gaat op!! Daar ben ik dol op. Naast walnoten eet ik ook graag banaan. Verder eet ik ook wel andere groente en fruit, maar zeker niet alles. Soms kan ik een beetje kieskeurig zijn, maar dat hoort bij ons dames toch? Zaden en pellet lust ik ook graag, vooral de rode en nutri berries.

Ik ben een dame van weinig woorden. Ik zeg: “Jaaaaa”, “Koekeman”, en spacy geluiden als “oeeee”. En soms denk ik dat ik een kip ben. Die kan ik ook goed nadoen. Het allerleukste vind ik nog als ik met je mee mag onder de douche. Ik ben echt dol op water. Lukt de douche niet dan zoek ik een waterbak om in te poedelen. Deze zijn vaak te klein, maar ik draai mijn rode kontje er toch graag in dan. Ik kan goed alleen zijn, schreeuw niet en blijf altijd rustig. Je hoort wel dat ik de perfecte huisgenoot ben.

Verhuizen doe ik vanuit Eindhoven met mijn kooi, speelboom en toebehoren voor een vergoeding van € 300,00.
Ik ben gesext, getest op PBFD, Polyoma, Chlamydia en Pacheco . Ook ben ik netjes in het bezit van mijn Cites document.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien, bij voorkeur al ervaring mee
hebben en ingelezen zijn in de Grijze Roodstaart.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Bartje een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

*Gezinssamenstelling, inclusief dieren
*Woon/werksituatie
*Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
*Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.