Blue & Kiwi

Posted 2 maanden agoAgapornis

Leeftijd: 5 en 6 jaar
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Hallo allemaal,
Blue en Kiwi hier, twee handtamme agapornis popjes van 5 en 6 jaar oud. Vanwege persoonlijke omstandigheden is ons baasje op zoek naar een huisje waar wij alle liefde en aandacht krijgen die wij verdienen.
Handtam zijn wij wel. Blue komt graag bij je zitten en stapt netjes op je vinger. Ze luistert naar “Goedzo”, “Op”, “Af” en “Schouder”. Netjes opgevoed dus! Kiwi is net wat minder tam. Blue is echt haar grote voorbeeld, dus ze doet veel na wat zij doet. Krijg je Blue dus mee op je hand of schouder, zal Kiwi snel volgen.
Hoewel wij beiden tam zijn en graag bij je komen zitten, houden we er niet van om geaaid te worden. Kroelen doen wij alleen met elkaar. Eenkennig zijn wij niet, alleen moet Kiwi mogelijk wel even wennen aan een nieuwe situatie.
Af en toe zijn wij wel wat territoriaal, vooral tijdens de broedtijd, en kunnen wij nog wel eens in je vingers hangen… Ook als er een vreemd voorwerp in de buurt komt of als je met je hand in onze kooi komt. Maar als je onze signalen goed leert lezen en ons nog wat beter traint, kun je dat zeker voorkomen.
Onze karakters verschillen wel, maar tegenpolen trekken elkaar natuurlijk aan. Blue is wat pittiger en een echte ijdeltuit. Maar ook ontzettend slim en een snelle leerling. Kiwi is wat zachter van karakter, houdt wat meer afstand van mensen en kijkt ontzettend tegen Blue op. Ze zal wat minder snel bij je komen zitten, tenzij Blue bij je zit of als je iets lekkers hebt. Kiwi is verder een echte zangeres: als ze bij je zit vindt ze het erg leuk om samen liedjes te zingen.
Heb je nog een papierversnipperaar nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als we de kans krijgen gaat alle papier eraan. Verder zijn wij wat kritischer op ons speelgoed. Ons spiegeltje vinden wij vooral erg leuk. Ook vinden wij het gewoon fijn als we lekker uit de kooi mogen en van onze vrijheid kunnen genieten samen.
Qua eten is Kiwi gek op zonnebloempitten en houdt Blue het meeste van trosgierst. Ook een appeltje voor de vitamientjes gaat er bij beide wel in. Kiwi is iets meer geïnteresseerd in de appel, maar als zij lekker zit te eten dan wil Blue natuurlijk ook mee doen. Ook komkommer vinden wij erg lekker. Momenteel zijn wij nog aan het wennen aan ons pelletvoer. Wij zijn vooral dol op de zaadmix en weten die er dus heel goed tussenuit te pikken. Maar voor de gezondheid is het natuurlijk ook belangrijk dat wij onze pellets leren eten.
Badderen doen wij graag in de palm van de hand van ons baasje. Onder de kraan kunnen wij dan heerlijk onze veren wassen. Hier zijn we dol op!
Ons baasje wenst voor ons dat we bij elkaar mogen blijven, regelmatig uit de kooi mogen om rond te vliegen en dat we goed en gezond te eten krijgen. Ook zou ze het leuk vinden als ons dingen geleerd wordt of als er spelletjes met ons gedaan wordt om ons brein te prikkelen, want we zijn beide zeer intelligent. Iemand die ons af en toe een appeltje geeft en dat we lekker badderen kunnen. Een lief persoon die ons vooral een beetje vrijheid kan geven.
Ook zou ons baasje het heel fijn vinden om nog af en toe wat van ons te horen, want ze gaat ons wel heel erg missen.
Verhuizen doen wij vanuit Heereveen voor een vergoeding van € 25,00 samen met onze kooi (welke wel al wat jaren meegaat en aan vervanging toe is) en toebehoren zoals voeding, speelgoed, takken, stokken, lekkere snoepjes, bodembedekking, etc. Gesext zijn wij wel, maar niet getest op overdraagbare ziektes.
Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen
* Voldoende tijd en aandacht
* Wij leven en vliegen ook graag buiten onze kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier