Booze & Wifi

Posted 4 maanden agoPyrrhura's

Leeftijd: 5 en 8 jaar
Size: Klein

Over

Hallo allemaal,

Wij zijn Booze en Wifi, 2 Pyrrhura’s van 5 en 8 jaar oud en we zullen ons eerst eens netjes wat uitgebreider voorstellen. Je hebt immers maar een keer om een goede eerste indruk te maken. Omdat ik het meest bij de mensen wil zitten, zal ik het woord doen. Ik ben Booze, de dame van ons twee en 5 jaar jong. Omdat ik ben opgegroeid bij mensen, zit ik het liefst de hele dag los en word ik ook graag veel gekroeld en over mijn koppie gewreven. Ik vlieg ook erg graag rond en ben niet kieskeurig qua mensen. Ook al ken ik je niet, dan nog zit ik graag bij je en zal je opzoeken.

Mijn vriendje heet Wifi, is 8 jaar oud en hij is een stuk pittiger, en vooral ook territoriaal. Als je hem uit de kooi wilt halen, durft hij ook wel te bijten, maar dat laat hij ook duidelijk weten. Eenmaal buiten de kooi is hij eigenlijk juist best aardig. Omdat hij graag bij mij in de buurt is, komt hij ook wel eens kroelen. Dit moet hem dan wel uitkomen. Wifi is ook een beetje een speciale vogel. De artsen hebben hem al eens onderzocht zonder specifiek resultaat. Hij is een vogel die je de hele dag los kunt laten, maar kan niet heel goed vliegen. Als hij een tijdje vliegt, ademt hij erg hard. Onze huidige eigenaar helpt hem nog wel eens door hem van plekje in huis te verplaatsen, zodat hij niet hoeft te vliegen. Dan stapt hij wel met plezier op je arm. Ook heeft hij een snavel en nageltjes die eens in de tijd moeten worden bijgevijld. Dit kost begrip en wat extra geduld voor hem.

Wij zijn het niet echt speelvogels; er hing erg veel speelgoed in onze kooi waar we eigenlijk bijna nooit wat mee doen. Een trunkhut appreciëren we beide wel, vooral om aan te knagen maar ook om in te slapen. Voor wifi is zo’n hutje ook veel beter dan slapen op een stok. Hij schuift makkelijk van stokken af, dus het is belangrijk om de goede dikte te kiezen voor zijn pootjes. We hebben ook wel aardig wat platformen in onze kooi en houden er ook van om op de bodem te scharrelen. We wonen op dit moment in een grote buiten volière (3x2x2), maar deze kan helaas niet mee. We zijn verschillende kooien gewend, dus we passen ons erg gemakkelijk aan.

Onze interesse is ook zeker hoe onze maagjes worden gevuld. We lusten graag groenten, fruit en zadenmix. Pellets hebben we ook geprobeerd, maar hiervoor hadden we geen interesse. We krijgen dagelijks groentjes. Zo lusten we beide erg graag paprika, appel en druifjes.

Verhuizen doen wij vanuit Dendermonde Oost-Vlaanderen zonder kooi voor een vergoeding van 25,-.
Wij zijn gesext maar niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je Booze en Wifi een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komen te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien of parkieten en het liefst al ervaring hebben met Pyrrhura’s.
* Ze leven graag veel buiten hun kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier