Buck (niet via HFW)

Posted 3 maanden agoRoestkop Caique

Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: Man
Size: Middel

Over

Hallo daar!

Dit is Buck, een knappe, mannelijke, Roestkop Caique van 6 jaar. Om gezondheidsredenen is het baasje van Buck op zoek naar een fijn nieuw huisje voor hem.

Buck is een stoere man van buiten, maar zacht van binnen. Hij heeft een sterk karakter en daarom een baasje nodig die weet hoe daar mee om te gaan. Buck kan dus heel sterk en stoer overkomen, maar als je beter kijkt is het eigenlijk een heel gevoelige vogel. Hij voelt zijn baasje goed aan en vindt nieuwe omgevingen altijd wel even spannend. Hij heeft de tijd nodig om goed te wennen in een nieuwe situatie en aan nieuwe mensen.

Buck zijn lievelingsseizoen? Dat is toch echt wel de zomer! Dan zit hij heerlijk buiten te genieten van de andere vogeltjes en van het zonnetje op zijn veren. Maar ook binnen kan hij zich prima vermaken hoor. Hij houdt ervan om te spelen met balletjes en te tringelen met belletjes. Lekker lawaai maken, als een echte caique! Hij heeft ook een emmertje met speelgoed waar hij graag mee speelt.

Buck z’n lievelingssnacks zijn nutriberries, maar hij houdt ook van een lekker zaadmengels. Verder vindt hij het fijn om af en toe een lekker bad te nemen om weer lekker in de veren te zitten. Je moet wel goed voor de dag komen natuurlijk!

Momenteel heeft Buck het niet zo op mensen, maar hij kan wel goed omgaan met andere vogels, honden en katten. Af en toe komt er bij hem een andere caique logeren, en dan kunnen ze het super goed met elkaar vinden. Buck zoekt dus ook echt en plek waar een ander caique vriendje aanwezig is. Uiteraard waar de mogelijkheid is dat ze wel apart van elkaar zitten, elk in een eigen kooi, zeker in het begin.

Een tijd geleden was Buck wel heel erg lief naar zijn mensen vriendjes. Nu is zijn gedrag wat gestresst en agressiever, wat mogelijk te maken heeft met de gezondheidstoestand van zijn baasje. Hiervoor was hij een handtamme vogel, dus grote kans dat dit weer gaat komen! Maar omdat Buck nog wat onvoorspelbaar kan zijn, is een gezin met (kleine) kinderen niet de beste plek voor hem.

Verhuizen doet Buck vanuit Amsterdam voor een vergoeding van €175,-. Hij verhuist met zijn kooi, slaapplek en al zijn speelgoed.
Buck is niet getest, wel gesext.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar Buck komt te wonen
* Ervaring met caiques
* Andere caique al aanwezig als gezelschap voor Buck
* Buck leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet volgende tijd voor zijn.
* Geen jonge kinderen aanwezig

Een huisbezoek door de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier