CANDY (Herplaatst)

Posted 2 jaar ago

Over

Hallo allemaal,

Candy hier! Een knappe Jendayaparkiet van 2 jaartje jong, of ik man of pop ben is niet bekend.
Ik heb in mijn jonge leven al het een en ander meegemaakt, ik mis o.a. 2 teentjes, ook heb ik veel last van stress en pluk mezelf dan, vooral op mijn vleugels. In de huidige vogelflock ben ik niet op mijn plek en ben dan ook op zoek naar een rustig forever home met veel regelmaat, want ik kan slecht tegen veranderingen. Hier zal na mijn verhuizing wel rekening mee moeten worden gehouden.

Ik ben niet handtam, maar kan wel opstappen op een dikke wilgentak. Wellicht is er iemand met een mooie (binnen)volière die hier nog een plekje heeft voor mij? Wel ken ik met clickertraining het commando “touch”.

Ondanks mijn handicap ben ik heel handig, ik kan klimmen als de beste en ben gek op hout slopen, met mijn snavel is tenslotte niets mis. Blokken, trappetjes, donuts, voor mij is alles van hout goed. Soms speel ik ook met fingertraps, papieren sliertjes of grasmatjes. Als ik in mijn sas ben dan is dit duidelijk te horen.

Ik ben gek op badderen en iedereen mag hiervan meegenieten. Ter voorbereiding laat ik iedereen luidruchtig weten dat ik ga badderen. Vervolgens bereid ik me voor met eerst mijn snavel, vervolgens een pootje en dan duik ik kopje onder, uiteraard moet mijn buik ook gebadderd worden. Snavel onder mijn vleugels en iedereen mag weten dat ik weer fris en fruitig ben.

Mijn huidige dieet bestaat uit Top’s Marlene MC Cohen signature blend, voorheen kreeg ik Zupreem pellets. Iedere ochtend krijg ik chop van veel verschillende groenten en fruit, maar mijn favoriete fruit is toch wel druiven. Voor banaan, spruiten en gekookt ei haal ik mijn snavel op, een eitje gebakken in kokosolie vind ik dan wel weer lekker. En wil je me echt verwennen dan geef je mij een cashewnoot.

Verhuizen doe ik zonder kooi vanuit Stadskanaal voor een vergoeding van € 25,00.

Ik ben niet getest en niet gesext.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien en er al eentje van hetzelfde formaat in huis hebben, een jendaya- of zonparkiet is een pre.
  • Ik leef graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn
  • Ik kan niet met kinderen jonger dan 15 jaar.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.


Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.