CHARLIE (Herplaatst)

Posted 2 maanden ago

Over

Lieve mensen,

Ik ben Charlie, een Pyrrhura mannetje en ik ben 9 jaar oud! Op dit moment logeer ik bij hele lieve mensen in de hoop dat ik terug zou kunnen naar mijn vorige baasjes, maar dit zal helaas door ziekte van hen niet gaan. Nu zijn we dan ook op zoek naar een nieuw huisje voor mij. Ik zal me eens uitgebreid voorstellen.

Spelen doe ik graag, maar het liefst met vriendjes of vriendinnetjes. Ik vind andere vogels echt heel lief. Op dit moment woon ik met 2 andere Pyrrhura’s en ik heb direct vriendschap gesloten. Je kan wel zeggen dat ik een echte gentleman ben, want naast dat ik lief ben, noemen ze me ook erg vriendelijk. De 2 Pyrrhura dames hebben meteen vriendschap gesloten en we slapen dan ook gezellig samen in een kooi.

Ik hoor dat andere vogels graag met snippers, hout en speeltjes spelen, maar dan moet ik nog echt gaan ontdekken. Mijn aandacht is vooral voor anderen om me heen. Badderen doe ik wel heel graag, het liefst in mijn drinkbakje. Een groter badje vind ik nog een beetje spannend, maar met geduld wil ik dat best leren. Klimmen en klauteren doe ik graag rond mijn kooi. Als ik daarbij kan komen, kan ik zo ook zelf mijn kooi in en uit.

Eerder was ik redelijk handtam. Ik vlieg niet, maar loop graag. Als ik mee kon liften op de schouder, deed ik dat ook graag. Ik stap dan liever je schouder op dan via je open hand. Dat vind ik nog een beetje spannend. De laatste maanden was ik vooral aan het spelen met mijn vriendinnen en heb daardoor minder bij mijn baasje gezeten. Ik vind het wel leuk om een lekker snoepje bij je te komen halen en pak dit vriendelijk vanuit je hand.

Nu het belangrijkste van alles: de inwendige Charlie!

Ik lust graag appeltjes en heb de laatste maanden steeds meer fruit leren eten. Groente moet ik nog een beetje aan wennen. Daarnaast lust ik pellets en Pyrrhura mix door elkaar gemixt. Ik ben totaal niet hebberig en deel mijn eten met liefde met de vogeltjes om me heen.

Je zou het niet geloven, maar ik kan goed lachen en zal ook vaak met je meelachen als het grappig is. Het klinkt zelfs heel schattig zegt mijn baasje. Eerder heb ik ook: “Lekker he” kunnen zeggen, maar dat is al wel even geleden. De dingen die ik om me heen zie gebeuren, hou ik allemaal goed in de smiezen. Ik ben immers nieuwsgierig van aard.

 Ik ben gesext, maar niet getest.

Verhuizen doe ik, met kooi, vanuit Alkmaar voor een vergoeding van € 50,00.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van pyrrhura’s en er bij voorkeur al een of meerdere in huis hebben.
  • Ik leef graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Charlie een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl.

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.