Chico (Gereserveerd)

Posted 4 weken agoGrijze roodstaart

Leeftijd: 16
Geslacht: Man
Size: Middel

Over

Dag lieve vogelvrienden

De knappe man die u hier op de foto ziet, ben ik! Chico is mijn naam en ik ben 16 lentes jong. Zoals u ziet zit ik knap in de veertjes en daar ben ik trots op.

Ze noemen me hier thuis “een heerlijke en vooral makkelijke vogel”. Ik hou van fluiten en praat flink wanneer ik daar zin in heb. Zodra mijn mensenvrienden thuis zijn, ben ik uit mijn kooi. Dan zit ik heel graag op de kooi en scharrel rond bij mijn hondenvriend. Ik speel graag met hem, kan hem ook roepen en stiekem ook wel een beetje uitdagen. Spelen met speelgoed en blokjes in mijn kooi is ook een favoriete bezigheid van me. Bij een nieuw speeltje kijk ik even de kat uit de boom, maar als ik ontdekt heb wat het is en hoe het kapot kan, ga ik heerlijk aan de slag ermee.

In de ochtend fluit ik het liefst allerlei deuntjes. Dan ben ik ook op mijn best. Ik stap niet met mijn verkeerde pootje uit mijn bed, zeg maar. Ik kan ook ieder gezinslid hier bij naam roepen, dat is een leuk spelletje, en ik zeg dingen als: heeft Chico al zaadjes, pannenkoek, wil je wat drinken en blaf de hond na.
De innerlijke Chico is ook niet onbelangrijk. In de ochtend krijg ik een klein handje pellets van Harrisons en in de avond een handjes zaadjes. Soms wat stukjes fruit, maar hier neem ik altijd maar een enkel hapje van. Ik ben er niet heel dol op.

Mijn grote vriend hier is een hond. Hier heb ik echt een leuk contact mee. We spelen samen en ik kan zich goed verweren. Ik ga ook vraag met mensenvrienden om. Hierin heb ik wel duidelijkheid nodig, anders word ik wat onzeker en zal ik me niet direct laten pakken.
Door een veranderde thuissituatie, ben ik op zoek naar een forever home. Op dit moment kan ik niet de aandacht krijgen die ik verdien.

Ik ben gesext, ongetest, in bezit van de Cites en mag verhuizen vanuit Boskoop met kooi en mijn spulletjes voor een vergoeding van 300,-.

Als je Chico een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar hij komt te wonen. *Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met de Grijze Roodstaart. * Hij leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
*Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier