Cloud (herplaatst)

Posted 4 maanden agoValkparkiet

Leeftijd: 9 maanden
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Lieve mensen,

Ik ben Cloud en nog maar een heel jonge valkparkiet popje. Met mijn 9 maanden oud ben ik al wel een heel gezellig kameraadje en zit erg graag bij je. Het liefst nog niet op je hand maar je arm, schouder of been is zeker goed. Ik ben tam, maar heb geleerd via een zitstok uit mijn kooi gehaald te worden. Vingers vind ik daarom nog een beetje spannend.

Ze noemen me hier thuis een zachtaardige vogel. Ik ben niet agressief en bijt absoluut niet. Soms heb ik een humeurtje, maar dat hebben alle vrouwen wel eens toch? Ook overwin ik graag alles wat ik spannend of eng vind. Ik ga dan ook graag op onderzoek uit.

Ik ben gek op spelen. Het liefst met dingetjes van kurk. Ook wilgentakjes en zeegras zijn favoriet. Hard houten dingen vind ik niet interessant.

Eten ben ik erg gek op!! Ik heb in mijn jonge leventje ook al heel gevarieerd leren eten. Mijn zadenmix wordt opgebouwd uit verschillende zaden, pellets en eivoer. Ik ben beetje kieskeurig met de pellets, maar daar word je door mijn huidige eigenaar vast helemaal in ingepraat. Daarnaast ben ik echt helemaal gek op trosgierst, tarwe en eet ik graag verschillende soorten kruiden zoals: Kruidnagel, steranijs en munt. Bladgroenten zoals babyspinazie en ander soort groenten zoals mais en wortel vind ik ook erg lekker.

Zoals een echte dame heb ik mijn kleine gebruiksaanwijzing. Ik zal daar een tipje van oplichten. De kleur groen vind ik aantrekkelijk en de kleuren rood en geel wat minder. Badderen doe ik graag. Een bodemverrijking in mijn kooi is een must, want ik vind het heerlijk om te foerageren. Eten doe ik graag samen met jou, zeker het ontbijt. Bij het slapen moet er echt een klein lampje blijven branden, want slapen in het donker is niet aan mij besteed. Ramen is soms nog lastig als ik rondvlieg, maar er samen doorheen kijken is reuze interessant. Ik heb een paar dingen waar ik bang voor ben:

Dit zijn: kraaien, het geluid van de waterkoker, alle soort zakken en papier. En als laatste zonlicht. Een zonnestraal in de buurt van mijn kooi is reuze spannend.

Door een verandering in de gezondheidstoestand van mijn huidige eigenaar wordt het moeilijk om mij alle aandacht te geven die ik nodig heb. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe Forever Home. Ik wil graag in een huisje wonen waar ook andere valkjes zijn.

Verhuizen doe ik vanuit Delft met kooi en mijn speeltjes voor een vergoeding van € 25,00
Ik ben gesekst maar niet getest

Als je Cloud een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met Valkjes en het liefst al Valkjes hebben.
* Zij leeft graag veel buiten haar kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek door de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier