COCO EN FEMKE (niet via HFW)

Posted 7 maanden ago

Over

Hallo allemaal,

Mogen wij ons even voorstellen? 2 mooie Amazone Farinosa’s, ons zie je niet vaak. Hier roepen ze Coco en Femke naar ons, maar wij roepen niet vaak terug en worden dan ook als erg rustige vogels omschreven. Ons geslacht is alleen bij ons bekend ;-). Onze leeftijd is niet bekend. Vanwege prive omstandigheden moeten wij verhuizen en zijn dan ook samen op zoek naar een forever home.

Zoals gezegd zijn wij rustige vogels en maken niet vaak geluid. Coco vliegt graag een rondje door de kamer om vervolgens op onze speelboom te chillen. Opstappen doet ze niet, wel kan je haar oppakken en terugzetten in de boom. Femke heeft een gebruiksaanwijzing, maar deze wordt bijgeleverd. Ze kan jaloers reageren als er aandacht aan anderen wordt besteed,. Femke is handtam. Wij willen alleen gekroeld worden als wij dit zelf aangeven door een mooie buiging voor je te maken.

Wij begrijpen veel van de menselijke geluiden, maar praten zelf niet. Femke reageert wel op haar naam. Als wij het geluid van de snoeppot horen waar soms een walnootje (favoriet) uitkomt dan reageren wij natuurlijk wel.

Favoriet tijdverdrijf is het slopen van kurk en wilg als deze hoog in onze speelboom hangen,karton is een goede tweede keus. Ook houden wij er van douchen met een mistmaker. Met Femke rennen ze regelmatig een rondje door de kamer en zij wappert dan met de vleugels, iemand met een goede conditie zoeken wij dus.

Ons dieet bestaat uit pellets van Psittacus high energy en dagelijks onze verse chop. Favoriet in de chop is gekookt/gebakken ei, paprika, banaan, mandarijn en af en toe suikerriet en cedernoten. Feest is het als wij een kippenbotje krijgen. Coco mag geen zaden en/of pitten!

Wij zijn niet gesext en niet getest.

Verhuizen doen wij vanuit Rotterdam Hoogvliet voor een vergoeding van 300 euro zonder kooi.

Als je ons goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien (specifiek amazones).
  • Wij leven graag veel buiten onze kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek maakt onderdeel uit van het herplaatsingstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl.

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.