Coco en Rokus (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Dit weekend zijn we bezig geweest met een rescue van een grijsje en een amazone.
Deze 2 woonden bij een oude dame die al een tijdje niet meer thuis woonde maar bij haar dochter omdat ze ziek is…..de dochter kwam 1 x in de 2 dagen terug naar het huis om ze even eten te geven.
Laura is de vogels gaan halen en heeft veel met de dame (kennis van de familie) die het zich aan trok en vond dat het zo niet langer kon gesproken (SUPER van deze vrouw dat ze aan de bel trok, wij zijn haar erg dankbaar!)
Wat Laura aantrof was echt schokkend…. de vogels zaten al een aantal jaar opgesloten in hun kooien (met een slot) en de eigenaresse kon ook al jaren de sleutels niet meer vinden. Ze hadden letterlijk 1 stok in hun kooi en kregen KONIJNENVOER….ja je leest het goed! Het water was vreselijk vies en de kooien ook natuurlijk. Ze hebben de onderkanten van de kooi er uit moeten halen om de vogels te bevrijden voor vervoer!
Wij zijn blij dat Coco de amazone ( 28 jaar) en Rokus de Grijze (5 jaar) nu in onze handen zijn en bij Laura en haar familie in quarantaine mogen blijven, ze worden nu getest op de ziektes en geslacht en ook word hun ontlasting nagekeken. Wanneer er aanleiding is voor een Arts bezoek zal dat ook gebeuren. Eerst maar eens even een beetje rust creeren in deze grote verandering. Wonder boven wonder blijken ze beide ook nog eens erg lief te zijn en te praten en graag te kroelen.
Hun evenwicht en motoriek is aardig stroef….maar wat wil je ook een aantal jaar letterlijk op 1 stok! Maar nu is er vrijheid!!
Wij hopen snel op mooie updates over Coco en Rokus van Laura en Co.
Thanks ladys’s voor jullie snelle actie en goede zorgen!
Wanneer het mogelijk is worden ze herplaatst!
Ondertussen zijn alle testen negatief terug gekomen, Rokus is herplaatst naar Arnold en Pleunie en hun grijze Merah. En Coco zit nog steeds bij Laure en haar familie en heeft daar een vriendinnetjes genaamd Polly.
Een mooie wending na een vervelend verhaal!