Coco & Vinnie

Posted 3 maanden agoPyrrhura's

Leeftijd: 3 jaar
Size: Klein

Over

Hello, hello, hier 2 Engelstalig opgevoede Pyrrhura’s. Coco en Vincent van Gogh (roepnaam Vinnie). Beide zijn ongeveer 3 jaar jong. Coco is een Pineapple en een popje, Vinnie is een Picta Picta en een man. Vanwege emigratie van hun vrouwtje, zijn zij met enige spoed op zoek naar een ander huisje.

Beide zijn handtam voor meerdere gezinsleden, maar uiteraard hebben zij wel hun favoriet. Zij kunnen enigszins territoriaal zijn naar hun kooi toe, maar geven duidelijk hun grens aan en zijn goed te lezen. Ook naar vreemden zijn zij aardig zolang hun snaveltjes wat te snoepen hebben.

Als een echt koppel zijn zij druk met elkaar, spelen, slapen en poetsen. Hun mens volgen zij graag samen door het huis om bij hen te zitten. Echt gekriebeld worden door de mens vinden ze minder belangrijk, nu ze elkaar hebben. Spelen doen ze graag met sloopspeelgoed, zoals karton, kurk en takken. Maar het liefst zijn ze met elkaar bezig.

Coco brabbelt er graag onverstaanbaar op los, wel kan zij kusgeluidjes en klikken met haar tong. Vinnie daarentegen is een echte kletskous en zegt o.a. good boy, Coco, hi Coco, hij kan lachen en natuurlijk ook kusgeluidjes en het tong klikken. Hij imiteert je graag.

Beide zijn gek op badderen, al hebben ze een geheel ander bad ritueel. Vinnie heeft graag een kom met warm water om zelf in te duiken. Coco is helemaal gek van een laagje koud water in de gootsteen met een klein straaltje uit de kraan waar ze haar hoofd onder kan doen. Het liefst is dit water ijskoud.

Zoals op de foto’s is te zien plukt Coco zichzelf. In 1e instantie is dit gekomen door een infectie, vastgesteld door de vogelarts. Helaas is Coco dit na behandeling blijven doen. Andere medische oorzaken zijn door de vogelarts uitgesloten, inmiddels is dit een gewoonte geworden. Ze laat haar veren terug groeien en plukt ze dan toch weer.

Het huidige dieet van Coco en Vinnie bestaat uit pellets van Harrisons. Ze zijn gek op chop van groente, fruit en kruiden. Favoriet zijn pepers, worteltjes, appel, pompoen en zoete aardappel. Voor een zaadje of pompoenpitje doen ze alles.

Verhuizen doen zij vanuit Den Helder met hun kooi, volière, speelgoed en toebehoren voor een vergoeding van € 100,00.
Coco en Vinnie volledig getest en gesext.

Als je Coco en Vinnie een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komen te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met parkieten/papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Pyrrhura’s.
* Zij leven graag veel buiten hun kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier