Corky 6-2019 (Rescue)

Posted 4 jaar ago

Over

Vandaag was weer een spannende dag. We kregen een melding van een dame dat ze een grijze roodstaart had gekocht op MP die regelmatig van zijn stok viel en heel veel krijsde. Ook vond ze deze er een beetje raar uit zien.
De kweker waar ze hem vandaan had die had hem gekocht uit de schuur bij een andere kweker waar hij een plek deelde samen met ratten. Hij had de vogel gekocht voor zijn popje maar dat plan slaagde niet waardoor hij hem niet kon gebruiken dus op MP heeft gezet.
De vogel zou vogens hem 1 jaar zijn papaieren zijn gelukkig in orde!
Toen wij de foto’s en filmpjes zagen werd er een hoop duidelijk….maar ook weer een hoop niet. Deze vogel was niet zoals hij hoort te zijn. Stand van de poten was verkeerd, oogjes klopte niet en ook de vorm van het hoofdje klopt niet. Toen we hem zagen was onze eerste reactie….kan een vogel ook down syndroom hebben? of iets vergelijkbaars?
Sylvia Sylvia Jansen en haar lieve man hebben vanmorgen vroeg de vogel in Haaksbergen opgehaald en deze naar utrecht gebracht, daar heeft Rob hem nagekeken om tot de conclusie te komen dat deze vogel inderdaad en aangeboren afwijking moet hebben en dat hij ook heel apart gedrag vertoont, het ene moment zit ie vrolijk te fluiten en het andere moment krijst hij…..zolang je hem niet aankijkt is hij rustig.
Het is nogal niet wat 3 baasjes in een paar weken tijd en nu op naar het volgend avontuur….net zo gek dat je gestrest bent toch!
Mannetje (als we de papieren moeten geloven) heeft ook een naam gekregen…hij heet Corcky, en aangezien Corky een vrolijk, beroemd en mooi persoon was laten we het zo.
Suzan Van Horrik en haar vriend Koen hebben Corky opgehaald en hemnaar Mama Ellis in het Half way house gebracht. Daar is hij nu rustig aan het bijkomen en zit in quarantaine totdat de test uitslagen binnen zijn. Langzaam gaan we kijken op welke manier wij dit kereltje nog een vogelwaardig leven kunnen bieden, met liefde, goed eten en hopelijk uiteindelijk een flinke dosis vertrouwen!
Sylvia Sylvia Jansen en man, Suzan Van Horrik en vriend, super bedankt voor jullie tijd en inzet! <3
En oud eigenaren van Corcky bedankt dat jullie ons hebben ingeschakeld omdat jullie beter voor hem wilden.
Hij is nu in goede handen <3
Welkom onder de vleugels van Hope for wings Corcky, wij gaan voor je zorgen, van je houden en je proberen te geven wat je nodig hebt om een mooi leven te krijgen.

Corky woont ondertussen al een jaar in het Half Way house en is een vast bewoner geworden, hij is een speciaal ventje maar man oh man wat een geweldige vogel is dat! Iedereen is dol op hem.