Corky (herplaatst)

Posted 5 maanden ago

Geslacht: Man

Over

Kennen jullie mij nog?!

Corky hier! Een aantal jaar geleden ben ik onder de vleugels van Hope for Wings gekomen nadat ik een paar keer verhandeld was en uiteindelijk bij mensen terecht gekomen was die inzagen dat dat ik toch wel speciaal was en voor mij het allerbeste wilde. Zo ben ik toen in het Half Way House in Sliedrecht van Hope for Wings komen wonen.
Daar ben ik tot rust gekomen en bleek dat ik echt wel een hele stoere kerel ben ondanks dat ik anders ben… tja dat zeggen ze dan he maar zelf heb ik daar geen erg in. Een van de vrijwilligers is verliefd op mij geworden en ik mocht bij haar en haar gezin gaan wonen samen met twee andere Grijze Roodstaarten. Super leuk!

Helaas wegens gezondheids omstandigheden van een van de familie leden kan ik daar niet blijven wonen en zoeken ze met veel pijn in hun hart een nieuw fijn plekje voor me, waar ik mezelf mag zijn en er van mij gehouden wordt.
Life goes on!

Corky heeft aangeboren afwijkingen , dit is te merken aan zijn bouw maar ook aan de vorm van zijn schedel. Door de vergroeiingen schuifelt hij en staat zijn lichaampje scheef. Corky is dus een speciaal mannetje en wij vergelijken het met Down Syndrome. Maar zoals op de foto’s te zien is, is hij echt een knappe man!
Ondanks zijn afwijkingen redt hij zich erg goed, wel heeft hij een aangepaste schommel, niet dat hij niet zonder kan maar de schommel is wel zijn favoriet! Deze verhuisd dus ook met hem mee en het is belangrijk dat de schommel ook beschikbaar blijft voor Corky.

Corky wordt omschreven als de allerleukste en aller vrolijkste vogel ooit, erg slim en eigengereid.
Hij is gek op het slopen van dozen en het verscheuren van kranten. Ook kurk en karton weet hij zich wel raad mee.
Een echte lekkerbek is het ook en lust eigenlijk alles wel, krijgt hij wat nieuws aangeboden dan bekijkt hij het eerst van een afstandje en gaat het daarna rustig proberen.

Corky kan praten en zingen als de beste! Hij heeft een heel repertoire. Zet je een muziekje op danst en zingt hij vrolijk mee. En zo slim als hij is geeft hij google ook opdracht om de lampen aan of uit te zetten. Kiekeboe spelen is ook een favoriet spelletje.

Hij wordt graag gekriebeld maar hij is geen schootvogel, dit door zijn verleden. Hij heeft ook even tijd nodig om je te leren vertrouwen. Als je hem daar de tijd voor geeft komt dat goed, zo niet dan wil hij wel uithalen. Hij stapt netjes op via een trappetje, op je arm opstappen gaat hem net een stapje te ver en met het trappetje is het makkelijker balans houden voor hem.
Mee naar buiten gaan in een bench of in een voliere vindt hij heerlijk en autorijden is ook geen probleem voor hem.

\

Corky is voor ons als Stichting heel belangrijk, hij is dan ook lange tijd de mascotte van het Half Way House geweest.
Door zijn medische situatie zal Corky als zorgvogel geplaatst gaan worden en verwachten wij geregeld op de hoogte gehouden te worden hoe het met hem gaat. Voor meer uitleg over wat een zorgvogel inhoudt mag er altijd een email naar ons gestuurd worden (info@hopeforwings.nl)

We zoeken een plekje voor hem waar het niet te druk is zodat hij niet overprikkelt raakt maar waar wel al minimaal 1 andere vogel aanwezig is, bij voorkeur al een Grijze Roodstaart.

Corky verhuisd vanuit Dordrecht zonder kooi maar met zijn toebehoren.
Aangezien Corky een zorgvogel is wordt er geen vergoeding voor hem gevraagd.

Een aantal jaar terug is Corky volledig getest en daarna niet meer in aanraking geweest met ongeteste vogels.

Op onze FB pagina’s is recent een stukje geschreven over Corky en daar zijn filmpjes te zien.

Als je Corky een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar hij komt te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien en al 1 of meerdere papegaaien in huis hebben, voorkeur heeft als er al een Grijze Roodstaart aanwezig is.
  • Goed begrijpen dat Corky speciaal is en in de toekomst wellicht problemen met zijn gewrichten kan krijgen.
  • Corky leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Stapt op

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier