DIPSY & ZAZU (niet via HFW)

Posted 10 maanden ago

Over

Hallo allemaal,

Mogen wij ons even voorstellen, Dipsy en Zazu. Een koppel mannelijke pyrrhura’s van 2 jaar jong. Vanwege een veranderende werksituatie van onze huidige eigenaar zijn wij op zoek naar een forever home bij personeel die kennis hebben van pyrrhura’s.

Wij zijn erg op elkaar gericht sinds wij in de puberteit zijn en niet meer zo lief voor ons personeel. Daarvoor deden wij ook graag met hem kroelen, stapten we netjes op en konden ook wat trucjes. Wij hebben de grenzen hier in huis opgezocht en gaan daar overheen, waardoor wij nu minder uit de kooi komen dan ons baasje (en wij) zouden willen.

Momenteel zijn wij dan ook niet handtam, personeel met kennis van pyrrhura’s die duidelijk hun grenzen aangeven, kunnen dit weer omdraaien naar de lieve engeltjes die wij voorheen waren. Voorheen was Dipsy de meest tamme, Zazu is iets kleiner en ook de felste van het stel.

Wij houden erg van spelen met elkaar, maar ook van sloopspeelgoed, zoals kurk, balsa en alles met papier. Ook vinden wij schommelen, klimmen en klauteren erg leuk en zijn dan ook voorzien van een grote en kleine speelboom. Zazu is gek op badderen in de gootsteen met een klein laagje water, maar ook onder de kraan. Dipsy kijkt liever toe en neemt af en toe een duik.

Tip voor tijdens de kennismaking 😉 Wij zijn bang voor rode voorwerpen, zoals bv de steel van de mop. Ons baasje denkt dat wij af en toe “poepies he” zeggen, ga jij ons nog meer woordjes leren?

Ons huidige dieet bestaat uit een zadenmix van Witte Molen. Dagelijks krijgen wij ook groente, waarbij bleekselderij en komkommer favoriet zijn. Sssst, niet verder vertellen, maar hier kunnen wij lekker mee kliederen…

Verhuizen doen wij vanuit Ede voor een bedrag van € 150,00 en nemen onze kooi, speelbomen, speelgoed en voer me.

Wij zijn niet getest, wel gesext.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
  • Je moet verstand en ervaring hebben met pyrrhura’s
  • Wij leven veel buiten onze kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.