Dopy (herplaatst)

Posted 2 maanden agoGeelvoorhoofd Amazone

Leeftijd: 25 jaar
Geslacht: Onbekend
Size: Groot

Over

Tadaaaa….

Deze prachtige Geelvoorhoofd Amazone die u hier ziet, ben ik!! Dopy is mijn naam en ik ben 25 jaar oud. Gezien mijn gevoel voor schoonheid, denken we dat ik een dame ben. Heel zeker weten we dat niet, maar wat maakt het uit tegenwoordig?!

Lange tijd ben ik enig kind geweest, geen andere vogels om tegenop te boxen. Heerlijk was dat!! Zo had ik de ruimte en vooral alle aandacht voor mijzelf en daar genoot ik van. Ik ben nature een heerlijke knuffelaar en zit dan ook graag bij je. Ik stap makkelijk op, hou van kroelen en leg dan ook redelijk makkelijk contact. Doordat mijn eerste eigenaar ging reizen, ben ik 5 jaar geleden al eens verhuisd. Daar woon ik als gevederde niet alleen, en moet de ruimte en aandacht delen met een grijze andere vogel. Kreng als ik kan zijn, val ik dan graag aan, want het is belangrijk om te laten zien wie hier de aandacht verdiend. Dit maakt nu wel dat het eigenlijk geen fijne situatie meer is en ik op zoek ben naar mijn echte forever home. Momenteel leef ik in een voliere, maar zou graag weer lekker bij iemand in huis wonen!

Graag eet ik zaden, zeker als hier fruit in zit. Dat ik een dame ben met pit is wel duidelijk, want de pepers in de zaden vind ik met stip het allerlekkerste. Je mag me ook rustig verse Spaanse pepers voeren.

Mijn favoriete moment op de dag is wanneer het zonnetje opkomt. Ik stap zeker niet met mijn verkeerde vleugel van mijn stok, want laat zodra de eerste zonnestralen zichtbaar worden graag van me horen. Ik begroet je met een welgemeend “Hallo”, want dat woordje ken ik goed. Wanneer je dan ook nog eens tijd maakt om me lekker nat te spuiten, kan mijn dag niet meer stuk. Zingen doe ik als de beste. Het liedje “Vader Jacob” ken ik uit mijn hoofd en fluit ik graag voor je.

Spelen doe ik graag! Het allerliefst buiten de kooi waar ik lekker rondscharrel of heerlijk bij je kom zitten. Mijn damespoot is snel gevuld, want het liefst speel ik met een gewoon stuk touw. Ik ben door de jaren heen steeds dikker touw gewend. Nu heb ik een stuk touw van 6 cm dik door gekregen en dan hoop ik weer opnieuw te beginnen aan een vers stuk.

Ik ben ontzettend leuk en lief gezelschap, maar ben wel echt op zoek naar een forever home zonder andere vogel. Dan ben ik nou eenmaal op mijn leukst.

Verhuizen doe ik vanuit Lelystad zonder kooi voor een vergoeding van € 125,00
Ik ben niet getest en niet gesext..

Als je Dopy een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Amazones.
* Ze leeft graag veel buiten haar kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Hand tam
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Kan niet met andere vogels samen

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier