DUCO (Herplaatst)

Posted 7 maanden ago

Over

Hallo,hallo, Duco hier, een mooie Ducorps Kaketoe man van 17 jaar jong. Door een veranderende werksituatie van mijn huidige baasjes ben ik terug in de herplaatsing. Dit ligt niet aan mij, want in de afgelopen jaren heb ik al veel stappen mogen maken en nog steeds leer ik iedere dag bij, maak jij daar voldoende tijd voor vrij?

Voor een kaketoe ben ik erg rustig, maar rust, reinheid en regelmaat werkt hier erg aan bij. Hier heb ik dan ook echt behoefte aan. Alle nieuwe dingen bekijk ik eerst van een afstandje, ja, jou ook. Maar na even wennen krijgt mijn nieuwsgierigheid toch de overhand en ga ik graag op ontdekkingstocht. Dit geldt voor mensen, nieuw eten, maar ook voor nieuwe speeltjes. Graag ga ik ook op tijd naar bed en geef dit ook zelf aan als het donker begint te worden.

Het liefst zit ik de hele dag op mijn kooi alles van een afstandje te bekijken en af en toe iets lekkers aangereikt te krijgen. Ik ben nog niet volledig tam, maar met tijd en aandacht kan ik dit goed verbeteren. Wel pak ik inmiddels rustig wat lekkers uit je hand.

Uit nieuwsgierigheid spring ik weleens op de kooi van de buurvrouw, maar zij vindt dit niet leuk en wil geen vriendin van mij worden. Ik ben gek op douchen. Als je me eenmaal in de badkamer hebt, ben ik dolblij. Nadat de kraan dichtgaat waggel ik nog even zorgeloos in het rond. Ja waggelen, als ik mijn 5 luidruchtige minuten heb, denken ze weleens dat er een eend of een paard in de kooi zit.

Mijn huidige dieet bestaat uit Tropican High Performance Stick, welke ik als pellets krijg, met daarnaast een mix van zaden en gedroogde bloemen. Qua groente ben ik nog een beetje kieskeurig, rode paprika lust ik wel. Fruit daarentegen vind ik wel lekker, vooral banaan, maar ook aardbei of appel gaat er wel in. Walnoten en pecannoten zijn absoluut mijn favoriete snack.

Ik ben volledig getest en niet met ongeteste vogels in aanraking geweest, maar niet gesext.

Duco verhuist vanuit Eindhoven voor een vergoeding van € 350,00 en neemt zijn kooi mee.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:

* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Je moet verstand hebben van kaketoes en/of papegaaien en bij voorkeur al vogels hebben. * Ik leef graag veel buiten mijn kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Als je denkt dat je Duco een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen.