Fred & Dieter

Posted 5 maanden agoMuisparkieten

Leeftijd: 1 jaar
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Hallo daar!!!

Laten we ons eerst eens even netjes voorstellen, wij zijn Fred en Dieter, twee leuke Muisparkieten mannen van nog geen 1 jaar oud! Wij zijn geen echte broers maar zo voelt het voor ons wel en we blijven dan ook bij elkaar! We knuffelen en stoeien samen wat af!

Doordat wij jong en druk zijn en de andere twee aanwezige Pyrrhura’s te veel pesten zoeken onze baasjes een ander fijn huisje voor ons waar mensen bekend zijn met het volume wat wij kunnen maken.

Wij hebben hier een eigen speelkamer, maar zijn ook vaak los in de woonkamer Maar liever niet samen met de pyrrhuras dat vinden wij niet zo leuk.
Dus een vogelkamer of een ruime binnen volière zou voor ons super zijn maar ook in de woonkamer zou prima zijn als het niet te druk is met andere kleine vogels, maar we zijn ook wel graag bij onze mensen dus het is ook belangrijk dat daar voldoende tijd voor is.
We hebben wel een ruime kooi maar vinden het ook heerlijk om lekker te kunnen vliegen en genoeg buiten de kooitijd te hebben..
Omschreven worden we als enorm lief, speels en enthousiast, en met dat enthousiast zijn kunnen wij erg vocaal worden zoals echte muisparkieten.

Wij vinden het heel leuk om te spelen en kunnen ons zelf goed vermaken. Vooral alles wat we kunnen slopen. Van de berken vogelboom, tot papier en speelgoed. Ook vinden wij een speelgoedmand met kleine voetspeeltjes enorm leuk. Fred verzamelt graag losse voorwerpen (takjes e.d.) hieruit in zijn slaapplekje.

Fred is heel lief en zachtaardig en zit er graag bij. Hij is wel vrij dominant. Fred is erg tam en stapt zonder probleem op, hij zit ook graag bij onze mensen. Ik Dieter stap niet op de vinger, maar wel op een arm of vliegt aan op je hoofd of schouder. Soms heb ik nog wat moeite met mijn coördinatie en een beetje aanmoediging vind ik dan wel prettig.

Graag gaan we mee naar de badkamer, niet om echt mee onder de douche te gaan, dat gaat ons net een stapje te ver maar we vinden het heerlijk om op de stand erboven te zitten… super gezond voor onze luchtwegen.
We krijgen een gevarieerd dieet en momenteel wordt ons geleerd pellets te eten.
Gek op groente en fruit zijn we ook!

Verhuizen doen wij vanuit Gorinchem met een kooi voor een vergoeding van € 250,00.
Wij zijn recent (dec 2023) volledig getest en de andere vogels hier zijn ook volledig getest.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
* Je moet ervaring hebben met parkiet of papegaaiachtige en je goed ingelezen hebben in Muisparkieten of ze al hebben
* Wij hebben graag de ruimte om onze energie kwijt te kunnen en daarnaast moet er ook voldoende tijd voor ons zijn voor aandacht.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Hand tam
  • Luidruchtig
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier