Gibs, Clair en Jack

Posted 2 weken agoBergparkiet en valkparkiet

Leeftijd: Onbekend
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Hallo lieve vogelvrienden,
Mag ik aan jullie voorstellen: bergparkiet Gibs en de twee valkparkieten Jack en Clair. Jack en Clair zijn een koppeltje, waar Jack de man is en Clair een pop. Of Gibs een mannetje of popje is, dat weten we niet. Ook is het onbekend wat precies hun leeftijd is. Omdat het baasje op wereldreis gaat, is zij op zoek naar een fijn huisje waar Gibs, Jack en Clair lekker veel los mogen en zich de hele dag mogen bemoeien met wat er in huis gebeurd en waar ze goed verwend worden.
Alle drie zijn ze handtam en stappen netjes op je vinger als je deze voor hen houd. Clair moet wat rustiger benaderd worden, waarschijnlijk ziet Clair namelijk wat minder goed. Jack bepaald zelf of hij zin heeft om op te stappen. Soms heeft hij zijn mopper momentje, dan duwt hij je vinger weg met zijn snavel. Maar bijten doet hij zeker niet hoor. En als je dan je vinger tegen zijn buikje houd, stapt hij alsnog automatisch op. Gibs is een super slim vogeltje en stapt altijd netjes op, behalve als hij druk is met eten of spelen, dan is dat even belangrijker. En geef je Gibs niet genoeg aandacht? Dan vraagt hij hier zelf wel om door van alles van tafel te gooien.
Het zijn geen knuffelige vogeltjes, maar ze zijn wel het liefst de hele dag bij je in de buurt. Zit het baasje aan tafel, dan komen ze daar schooieren, en zit ze op de bank dan hangen ze daar om haar heen. Jack was vroeger wel echt een knuffelkont, maar tegenwoordig is Clair zijn beste vriendinnetje. Clair komt vooral om de hoek kijken als er eten is en is er altijd als eerste bij. Gibs zit graag op je knie. Gibs en Clair zijn niet de beste vriendjes, dus die houden vaak wat meer afstand van elkaar. Jack is wel gek op Gibs en hobbelt het liefst de hele dag achter Gibs aan.
Jack is een rustige vogel, maar kan af en toe ook wel een herrie schopper zijn. Hij is niet de handigste en daarom af en toe echt een clowtnje. Hij speelt het liefst met schelpen, maar ook papier of het schrift waar jij in aan het schrijven bent ziet hij als perfect snipper materiaal. Eigenlijk alles wat geen vogelspeelgoed is, is interessant voor hem. En waar Gibs gaat, volgt ook Jack. Clair vind het vooral leuk om een beetje rond de andere twee te hangen en toe te kijken wat ze allemaal aan het uitspoken zijn.
Als je Gibs even bezig wil houden, kun je hem het beste foerageerspeelgoed geven. Hier kan hij uren zoet mee zijn. Hij is ontzettend slim, dus speeltjes waar hij bij moet nadenken voor eten vind hij ontzettend leuk. Ook kun je hem goed trainen en dingen leren.
Als hoofdvoer krijgen ze pallets en zaden, en data vinden ze ook ontzettend lekker. Zonnebloempitten krijgen ze tijdens het trainen. Ook op fruit zijn ze dol. Jack moet bij nieuwe of andere dingen eerst zien dat het word gegeten door zijn baasje, maar als hij het weer herkend eet hij best veel. Gibs probeert alles, maar granaat appel en verse maïs zijn toch wel zijn favoriet. Clair eet eigenlijk alles en kan de hele dag door scharrelen door haar schaal met eten. En ze schreeuwt eigenlijk nooit, maar is haar voerbak leeg, dan zul je dat horen. Aan tafel mogen ze soms ook wat mee proeven. Je moet alleen opletten, want ze zijn dol op het kaas van je brood… Gibs vind het water uit je beker drinken het allerleukst.
Van badderen houden ze ook alle drie. Gibs gaat graag in bad, in een grote waterbak. Alle drie gaan ze graag mee onder de douche, hoewel er dan wel genoeg ruimte moet zijn zodat Jack en Clair samen kunnen zitten en Gibs apart.
Echt deuntjes zingen kunnen ze alle drie niet. Wel kan Jack soms een beetje meezingen met de rest en kan Gibs “hallo” terugroepen.
Verder heeft Gibs veel aandacht en tijd buiten de kooi nodig. Wanneer hij zich verveeld of langere tijd stress ervaart, gaat hij namelijk plukken. Nadat hij was verhuist met zijn huidige baasje heeft hij ook even geplukt, dus momenteel kan dit ook gebeuren bij de herplaatsing. Met tijd enr ust gaat dit wel weer over en komt hij weer mooi in de veren te zitten.
Af en toe komen er nog twee valkparkieten logeren, en dat gaat goed, zolang iedereen zijn eigen kooi heeft en afstand houd bij het eten. Ook samenwonen met honden zijn ze gewend.
Verhuizen doen deze leukerds vanuit Zoeterwoude voor een vergoeding van €50,- samen met hun kooien (1 kooi van Gibs en 1 van Jack en Clair), voer en speelgoed. Gesext zijn ze niet, en ook niet getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je hen een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar Gibs, Jack en Clair komen te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Gibs, Jack en Clair moeten met z’n drieën bij elkaar blijven.
* Ze leven ook graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier