Happy (herplaatst)

Posted 2 maanden agoRoestkop Caique

Leeftijd: 4
Geslacht: Onbekend

Over

Happy de Peppy hier, een knappe Roestkop Caique van 4 jaar jong. Eigenlijk heet ik gewoon Happy, maar als ik mijn forever home gevonden heb dan ben ik Happy de Peppy. Mijn huidige mama heeft mij van iemand gekregen en weet eigenlijk niet zo goed wat zet met mij aan moet. Daarom ben ik met spoed op zoek naar iemand met verstand van en ervaring met Caiques.

Opstappen doe ik alleen als ik de kooi uit wil. Een opstapstok is ook geen probleem en hier kan je mij ook rustig mee terug in de kooi zetten. Jij leert mij vast dat handen geen gevaar vormen en dat je hier ook heerlijk mee kan kriebelen. Hier in huis leef ik samen met andere vogels en dit vind ik wel erg leuk.

Speelgoed ben ik niet echt gewend. Soms vind ik het leuk om even met een balletje met en belletje erin of een van wilgentakken te spelen, maar mijn aandacht verslapt dan snel. Ander speelgoed toon ik geen interesse in. Spelen met een doekje vind ik fijn, ik surf hier graag mee. Als ik op je schouder zit dan geef ik kopjes als een kat.

Kletsen kan ik een klein beetje, wel kan ik goed grappige deuntjes zingen. Kusgeluidjes kan ik ook maken en ik vind het helemaal geweldig om met jou samen een kletspraatje te houden of te zingen. Ook kan ik een hoge piep nadoen ūüėČ

Mijn dieet bestaat uit een zadenmix van Versele Laga. Ook wordt ik iedere dag verwend met fruit. Ik ben vooral gek op appel, druiven, bosbessen en bosvruchten. Groente ben ik nog niet gek op, maar het begin hiermee is gemaakt en ik vind mais inmiddels wel lekker. Uiteraard vind ik een nootje op zijn tijd ook lekker.

Ik ben niet getest en niet gesext.

Verhuizen doe ik vanuit Amsterdam zonder kooi voor een vergoeding van ‚ā¨ 100,00.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien, caiques in het bijzonder en er bij voorkeur al 1 in huis hebben.
  • Ik leef graag veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
  • Ik word niet geplaatst bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

  • Een huisbezoek maakt deel uit van het herplaatstraject.

 

 

Informatie over de vogel:

  • Stapt op

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats