Ikkie & Ukkie

Posted 5 maanden agoPyrrhura's

Leeftijd: 2 en 3 jaar
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Laten wij ons eens heel netjes aan u voorstellen, want we willen graag een onvergetelijke indruk op jullie maken. Wij zijn Ikkie en Ukkie, 2 Pyrrhura’s van 2 en 3 jaar oud. Of we mannetjes of vrouwtjes zijn, weten we eigenlijk niet. Een van ons moet wel een vrouwtje zijn, want soms ligt er een klein eitje op de grond. We zijn zo aan elkaar verknocht dat we altijd samen zijn en ook niet zonder elkaar willen wonen. Voor mij, Ikkie wordt een ander huisje gezocht en vanzelfsprekend verhuisd Ukkie dan met me mee.

Ik ben een mooie gekleurde vogel, maar heb helaas een kleine handicap. Dit is de reden dat ik moet verhuizen en daar ligt dan ook de oorsprong van de onvergetelijke indruk die ik bij jou wil achterlaten. Mijn snavel heeft een gekke groei en hierdoor moet ik elke maand langs de dierenarts om deze te slijpen. De kosten die dit met zich meebrengt, zijn niet heel hoog, maar voor mijn huidige baasje is het niet meer op te brengen. Als mijn snavel niet geslepen wordt, kan ik uiteindelijk niet meer eten.

En eten doe ik, en mijn vriend ook, heel graag. Wij eten groot parkietenzaad, gemengd met Nutribird B14. Snoepen zijn we ook dol. Geef ons maar wat fruitkuipjes, snoepstaven en walnoten, dan doen we alles voor je. Vers fruit is soms nog wat lastig. Ik heb wat meer lef om dit te eten dan mijn vriendje Ukkie. Maar de aanhouder wint, zeggen ze wel eens. Dus wie weet.

We houden erg van spelen. Dit doen we het liefst met een PVC buis in de kooi of met al het hout aan speelgoed. Waar mijn vriendje erg van hout slopen houdt, ben ik iets meer timide en sjok er een beetje achteraan. Vooral het zoeken naar de verstopte snoepjes in de kooi, is voor ons een favoriete bezigheid.

Ook komen we graag de kooi uit. Opstappen vinden we echter niet zo leuk, en doen we dan ook niet. Eenmaal uit de kooi gaan we uiteraard op voedseljacht, maar dat ook vinden, is er hier niet bij. Eten krijgen we weer in de kooi en daarom is de weg terug naar de kooi ook altijd weer makkelijk te vinden. Ik neem hierin ook altijd het voortouw en mijn vriendje Ukkie is dan soms juist een beetje een hooligan. Die kijkt wat zijn kansen ook buiten de kooi zijn, maar laat zich dan altijd weer lokken door een lekker snoepje in de kooi. Mijn vriend Ukkie is de stoerste van ons 2, en ik doe graag met hem mee, een beetje in zijn schaduw. Er woont hier nog een vleugelvriend en we houden ervan om deze samen wat uit te dagen. Als we buiten de kooi zijn, zullen we dat ook zeker niet nalaten. Nieuwe dingen ontdekken doe ik graag, hierin moet ik dan mijn vriend Ukkie altijd iets motiveren, maar hij kijkt dan ondertussen of de kust veilig is.

Hoewel ik heel vriendelijk ben, zit ik niet graag bij je. Ukkie kan dit wel doen, zeker als je iets te snoepen hebt. Ik pik zo nu en dan het snoepje dan weer van Ukkie af en zo komen we allebei aan ons gerief. Hier komt ook wel een hond, daar zijn we niet bang voor. Nu wonen we in een huis zonder kinderen, maar deze zijn we wel gewend in de weekenden. Soms is het dan wel druk, maar dat laten we dan ook wel weten.

Wij verhuizen vanuit Ede met onze kooi en toebehoren voor een vergoeding van € 25,00, Dit vanwege de handicap van Ikkie.
We zijn niet getest op overdraagbare ziektes en niet gesext.

Als je Ikkie en Ukkie een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komen te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met parkieten/papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Pyrrhura’s.
* Zij leven graag veel buiten hun kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier