Jacco

Posted 2 weken agoGrijze roodstaart

Leeftijd: 23
Geslacht: Onbekend
Size: Groot

Over

Hallo daar lieve vogelvrienden,
Deze knappe grijze roodstaart van waarschijnlijk 23 jaar, dat ben ik: Jacco! Of ik een jongetje of meisje ben weet ik niet. Mijn baasje is tot mijn grote verdriet overleden en nu is zijn dochter op zoek naar een fijn plekje voor mij waar veel liefde en aandacht aan mij kan worden gegeven.
Tam ben ik zeker, hoewel dit wel een stuk minder is sinds mijn baasje er niet meer is. Geaaid worden wil ik nog steeds, maar waar ik vroeger netjes op een stok stapte om mee te gaan, doe ik dat nu meestal niet meer. Af en toe stap ik nog wel eens op hoor, om bijvoorbeeld lekker op de bank te komen zitten bij mijn mensenvrienden.
Hoewel mijn vorige baasje dus echt mijn beste vriend was, ben ik verder niet eenkennig en zal ik niet zo snel gaan bijten of schreeuwen. Als er een nieuw iemand binnenkomt vind ik dat wel altijd even spannend en moet ik even wennen.
In en buiten de kooi kan ik mezelf goed vermaken, maar ik heb wel voldoende aandacht en tijd buiten de kooi nodig om lekker rond te lopen, klimmen en vliegen. Ik ben graag onder de mensen en als ik te lang in mijn kooi wordt gehouden ga ik lekker irritant tegen de tralies aan tikken. Maar als je mij genoeg aandacht en liefde geeft en mij regelmatig eruit laat, zal ik dit niet doen.
Het liefst speel ik met mijn bel, kan ik lekker herrie maken! Verder ben ik wel een beetje kieskeurig met welke speeltjes ik leuk vind. Regelmatig hangen ze nieuwe speeltjes in mijn kooi, maar daar kijk ik meestal niet naar om. Pinata speeltjes vind ik wel erg leuk om lekker uit elkaar te halen en te slopen. Maar ook met een simpele toiletrol maak je mij blij. Wat ben ik toch een makkelijke, snel tevreden vogel he?
Muzikaal ben ik ook zeker, ik vindt het geweldig als er een muziekje aanstaat op de achtergrond zodat ik lekker mee kan fluiten met de liedjes. Ook ga ik er graag op uit om de omgeving te ontdekken. En om mijn veren mooi te houden, neem ik regelmatig een douchebeurt. De douche of kraan vind ik niet zo leuk, maar met een plantenspuit douche ik graag!
Qua eten ben ik niet zo moeilijk, alhoewel ik het vertik om pellets te eten. Ook nutriberries moet ik niets van hebben. Op mijn zaden ben ik wel dol, en ook met groente en fruit maak je mij helemaal gelukkig. Vooral sperziebonen, broccoli, appel en banaan lust ik graag. En met een lekker palmnoot maak je mij al helemaal blij!
Of ik met andere vogels overweg kan dat weet ik niet. Momenteel leef ik wel samen met twee katten, dus dat ben ik ieder geval gewend.
Verhuizen doe ik vanuit Culemborg voor een vergoeding van €250,- samen met mijn kooi, reiskooi en speelgoed. Gesext ben ik niet, maar wel getest op overdraagbare papegaaienziekten (PDD, polyoma en chlamydia). Ook heb ik netjes mijn CITES papieren op orde.
Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier