James

Posted 4 weken agoEdel Papegaai

Leeftijd: 3 jaar
Geslacht: Man
Size: Groot

Over

Hello!

De naam is James, James de Edelman. Dat ik een mannetje ben, is uiteraard geen geheim, gezien mijn kleur. Als mannelijke edel heb ik een mooie groene kleur wat mij onderscheidt van de vrouwen van mijn soort, die de rode kleur hebben. Ik ben 3 jaar oud en van nature een rustige vogel die niet veel drukte gewend is.

Heel graag ben  ik in gezelschap van mijn mensenvrienden en ik zoek hen dan ook graag op. Ik hou dan ook zeker in de gaten waar je je in het huis bevindt. Ik ga graag met je mee door het huis en als ik je even niet zie en het duurt te lang, zoek ik je gewoon op. Zeker als je me roept, kom ik naar je toe. Ik ben tam, stap netjes op en ben absoluut geen bijter. Ook kan ik soms wat eenkennig zijn, maar als je me even de tijd geeft komt dat zeker goed.

Ik ben heel graag uit mijn kooi. Het liefst ga ik dan op onderzoek door het huis, wandel graag over de vloer of zit op mijn speelboom. Zo heb ik ook allemaal speelgoed waar ik me goed mee kan vermaken. Kletsen kan ik als de beste, zo kan ik woorden als: “Joepiedepoepie, hallo, lekker, lekker kippetje, koekoek, poppetje”. Soms, als iets met echt niet zint, kan ik ook mijn stem wat luider laten horen. In de avond kom ik het liefst bij je zitten om samen tv te kijken of te kleten om uiteindelijk een dutje te doen verstopt in je trui, heerlijk vind ik dat. In de zomer ga ik graag mee nar buiten, in mijn tuigje, het liefst op de fiets. Heerlijk die zomerbries door mijn groene veren. Douchen doe ik ook graag, daar maak je me heel blij mee.

Er zijn zeker ook dingen waar ik echt een hekel aan heb. Ten eerste en heel belangrijk, andere edels! Die kan ik eigenlijk maar moeilijk verdragen. Terwijl andere dieren zoals een poes of een andere kleine papegaai prima is. Ik zoek ze niet op, maar tolereer ze wel. Ook de föhn, de stofzuiger of harde muziek zijn niet aan mij besteed.

De innerlijke James houdt van eten! Als dat pellets, zaad, groente en fruit is, ben ik erg tevreden. Zijn dit noten dan heb je me meer dan tevreden, want die vind ik erg lekker.

Door verandering van werktijden van mijn huidige eigenaar ben ik helaas te veel alleen. Ik heb nou eenmaal ook wel aandacht nodig. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe forever home. Misschien zelfs wel een huis met meer oudere gezinsleden zodat ik met meer mensen kan kroelen.

Verhuizen doe ik vanuit Roosendaal met kooi en toebehoren voor een vergoeding van € 300,00.
Ik ben niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je James een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar hij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met edels.
* Hij leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek door de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier