Japie

Posted 3 maanden agoBonte Boer

Leeftijd: 14 jaar
Geslacht: Onbekend
Size: Middel

Over

Japie hier, een Bonte Boertje van 14 jaar oud.

Nadat ik 10 jaar bij mijn mensen heb gewoond, zij hebben mij ergens weggehaald waar er erg slecht voor mij gezorgd werd, ben ik vorig jaar via Hope for Wings herplaatst omdat mijn mensen vanwege gezondheidsredenen niet meer voor mij konden zorgen.

Ze hebben veel tijd in mij gestoken want doordat ik slecht behandeld was, was ik angstig. Buiten de kooi zijn vond/vind ik dan ook erg spannend, maar ik kwam er wel uit. Ook stapte ik al netjes op de hand in de kooi. Mijn lieve adoptant is verder met mij aan de slag gegaan en ik durf ook weer gewoon uit de kooi te komen. Het probleem is alleen dat ik toch door mijn verleden moeite heb met vrouwen en ik haar dus ook steeds aanval, ze is met mij aan het werk gegaan maar helaas verbeterd de situatie niet. Als haar vriend of een ander mannelijk persoon er is dan laat ik duidelijk zien een voorkeur voor mannen te hebben, bij hun ga ik wel graag zitten. Maar die zijn hier niet standaard. Doordat ik haar zo aanval moet ik vaker in de kooi blijven en zij wil dat niet voor me. Dus gaan we gezamenlijk op zoek naar een fijn nieuw plekje waar een man mijn hoofdverzorger zal zijn.
Hier in huis leef ik samen met een Muisparkiet en dat gaat prima dus als er al een vogel vriendje aanwezig is zou ik dat wel leuk vinden.

Samen zingen vind ik helemaal de bom! We hebben samen een liedje bedacht, ik doe dan vrolijk mee en zeg ook het eerste woordje om het liedje te beginnen.
Ook klets ik best wel wat, niet alles is verstaanbaar maar ik heb toch best wat woordjes, zo laat ik bv weten dat mijn pitjes lekker zijn, wens je welterusten en kan ik leuk lachen. Als ik s avonds trusten zeg dan geef ik aan dat ik wil slapen en dan vind ik het prettig om een doek over de kooi te krijgen. Als je dan nog te veel herrie maakt dan laat ik dat ook weten door weer trusten te zeggen… slim he?!

Verstoppertje spelen doe ik ook graag, je moet dan natuurlijk wel op zoek gaan naar me. Ik verstop me dan bv achter een stukje karton zodat ik echt niet te zien ben hoor, dus goed zoeken!

Verder sloop ik ook graag, kabobs en stukjes karton bijvoorbeeld.

Netjes eet ik mijn pellets die ik s ochtends krijg, s middags krijgt ik dan mijn pitjes. Ben gek op appel, mandarijntjes, worteltjes en banaan, wel gedroogde banaantjes want van verse banaan krijg ik vieze plakkerige pootjes en daar hou ik niet van!

Verhuizen doe ik vanuit Sneek met mijn kooi en toebehoren voor een vergoeding van € 50,00.
Ik ben niet getest en niet gesext.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

 • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
 • Ervaring hebben met papegaaien
 • Graag leer ik weer buiten mijn kooi te spelen, dus daar moet voldoende tijd voor zijn
 • Ik word niet bij kinderen geplaatst

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in, vermeld duidelijk de aanwezige kennis en ervaring)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

 • Stapt op
 • Hand tam
 • Kan als enige vogel
 • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
 • Komt met kooi
 • Is gewiekt

Kan goed samen leven met:

 • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier