Joep

Posted 3 weken agoGrijze Roodstaart

Leeftijd: 19 jaar
Geslacht: Man
Size: Groot

Over

Hallo lieve vogelvrienden,

Mijn naam is Joep, een stoere grijze roodstaart man van 19 jaar jong. Mijn baasje is mijn beste vriend, maar zal om medische redenen binnenkort niet meer voor mij kunnen zorgen. Hij hoopt dat er een plekje voor mij gevonden wordt, waar ik alle liefde en aandacht krijg die ik verdien.

Het allerliefst ben ik bij mijn baasjes in de buurt. In de avond mag ik altijd uit de kooi. Dan loop of vlieg ik naar mijn mensenvrienden toe en zit ik graag op hun knie. Handtam ben ik dus zeker: je kunt mij gewoon oppakken. Soms leggen mijn baasjes mij ook op mijn rug, dat vind ik ook allemaal goed.

Lekker kletsen kan ik als de beste. Als rasechte Brabander zeg ik je gedag met een “houdoe”. Na een middagje visite kan ik al zinnen kopiëren: ik leer dus erg snel. Een greep uit mijn woordenschat: “hoe is ‘t“, “goed en met jou”, “goeie daggie”, “Joepke”, “opstappen”, “nootje” en natuurlijk “k hou van jou!”. Vieze woorden zeg ik niet, maar ik laat wel af en toe een boertje. Dat heb ik van mijn baasje geleerd.

Soms vind ik het ook leuk om mijn baasjes te foppen. Dan doe ik het geluid van de wasmachine na, en komt mijn baasje aangelopen omdat ze denkt dat de was klaar is… Gefopt! Verder kan ik de printer, auto en telefoongeluidjes nadoen, kan ik het eerste couplet van`alle duiven op de dam fluiten en verschillende reclames nafluiten. En de gebruikelijke harde tonen en gillen horen daar natuurlijk ook bij…

Verder kan ik ook communiceren met andere dieren. Ik ben opgegroeid met katten en honden, vandaar dat ik ook hun taal spreek: je zult mij regelmatig horen blaffen of miauwen. Of ik roep de namen van de hond, of vraag “plasje doen”? Maar ook “tok tok” van de kip, een bromvlieg, een kauw, of bosuil kun je mij horen nadoen.

Mijn favoriete item is mijn schommel in mijn kooi. Hierop schommel ik mijzelf iedere avond heerlijk in slaap. Verder hou ik van het uitpluizen van touw, vernielen van houtblokjes, en het slopen van speelgoed, karton en papier. Als ik los ben ga ik op avontuur uit om nog meer te vinden om te slopen. Je moet mij dus wel een beetje in de gaten houden, zodat ik geen kabeltjes pak of je bank sloop. Ook vind ik het erg leuk om samen met mijn baasjes een balletje te rollen op de bank.

Zolang je mij op tijd nieuw speelgoed en dingen om te slopen geeft, kan ik mij heel goed zelf vermaken.

Door mijn stoere uiterlijk zou je het eigenlijk niet zeggen, maar ik ben stiekem maar een held op sokken. Veranderingen, onverwachte bewegingen of als er grote dingen verplaatst worden in mijn buurt vind ik erg eng. Dan kan ik nog wel eens schrikken en gaan schreeuwen of gillen. Ook buiten zijn vind ik spannend, omdat er vaak veel andere vogels rondvliegen. Dan ben ik altijd erg op mijn hoede.

Qua eten houdt ik wel van een lekker stukje groente of fruit. Als basis eet ik natuurlijk netjes mijn pellets, maar tegen een stukje banaan, druif, aardbei, appel, peer, kersen, komkommer of wortel zeg ik zeker geen nee. Mijn favorieten zijn mango en sinaasappel, en ook van witte amandelen word ik heel erg blij!

Verhuizen doe ik vanuit Bosschenhoofd (N-B) voor een vergoeding van € 250,00 samen met mijn kooi, speeltjes en andere toebehoren, waaronder mijn schommel. Mijn kooi is wel aan vervanging toe.
Op overdraagbare papegaaienziektes ben ik niet getest.

Mijn CITES papieren zijn aangevraagd. Ik ben netjes gechipt, dus dat gaat waarschijnlijk helemaal goed komen. Wel mag ik pas verhuizen als mijn CITES papieren officieel binnen zijn.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en er het liefst al eentje in huis hebben
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier