Joep (gereserveerd)

Posted 3 weken agoGrijze roodstaart

Leeftijd: 11 jaar
Geslacht: Onbekend
Size: Middel

Over

Lieve vogelvrienden,

Als een echte heer zal ik me eerst eens aan jullie voorstellen. Ze denken tenminste dat ik een heer ben. Ik ben Joep, en ben 11 jaar oud. Zoals je kan zien ben ik een grijze roodstaart en by far de leukste in deze regio.

Ik ben echt een gezelligheidsdier. Het maakt niet uit waar je heen gaat en wat je doet, zolang ik er maar bij kan zijn. Zo ga ik, wanneer het kan, mee douchen. Op de douchewand zit ik dan gezellig bij je en zit ik te kletsen en te zingen. Om vervolgens mijn eigen veren te verzorgen en er is niks zo lekker om aansluitend dan even in te dutten. We noemen dat hier ook “ons spamomentje”. Soms mag ik ook in bad, en dan maak ik er een enorme watershow van. Ik kan hier enorm van genieten.

Samen eten, vind ik enorm gezellig. Mijn mensenvriendin eet veel fruit, groenten, zaden, pitten, noten, kip, eieren, eigenlijk alles wat ik ook lekker vind. Met het ontbijt krijg ik dan een eigen bakje en eten we gezellig samen.

Waar ik ook enorm van kan genieten is, buiten zijn. Ik ben een echte kletskous en hier kan de hele buurt dan ook van meegenieten.  Krijsen doe ik niet, maar wel mooi zingen/fluiten en ik kan heel goed praten.

Wat heel knap is, is dat ik veel woorden of zinnen kan linken aan momenten. Ik zeg “houdoe” of “doei kippetje” als je je jas pakt. Rond 22:00: “slapen Joep, we gaan slapen”. Als ik in de keuken ben (waar de nootjes en pitten liggen) zeg ik “is dat lekkers voor Joep?” Wat ook een leuk spelletje is, om de geluidjes na te doen die ik hoor. Denk aan de geluidjes van speelgoed of de telefoon. Zo kan ik ook het Google apparaat bespelen, Ik roep” Hey google, en brabbel dan wat, dan komt er wel eens muziek waar ik dan weer van geniet.

Ik ben andere dieren wel gewend. In mijn omgeving zijn honden. Deze kan ik heerlijk commanderen: “dat mag niet hè!” “Terug! kom naar buiten jullie” “machoooo”. Super gezellig toch?

In mijn kooi speel ik het liefst met speelgoed, zeker het sloopspeelgoed is dan favoriet. Buiten de kooi speel ik met alles wat ik zie en tegenkom. Ik kom graag bij je zitten, maar je moet daarbij wel een zelfverzekerde houding hebben. Anders ga ik twijfelen en dan kan ik ook bijten. Structuur is belangrijk voor me. Veranderingen zijn daarmee ook lastiger voor me. Dit kan betekenen dat we even aan elkaar zullen moeten wennen.

Door een veranderde werk- en gezinssituatie bij mij thuis, ben ik op zoek naar een forever home. Op dit moment kan ik niet de aandacht krijgen die ik verdien.

Ik ben niet gesext, ongetest, in bezit van de Cites en mag verhuizen vanuit Berkel-Enschot met kooi en mijn spulletjes voor een vergoeding van 300,-.

Als je Joep een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar hij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met de Grijze Roodstaart.
* Hij leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

 

 

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier