Jopie

Posted 3 weken agoBont boertje

Leeftijd: 4
Geslacht: Man
Size: Middel

Over

Hallo lieve vogelvrienden,
Deze knappe, stoere man ben ik, Jopie! Een Bont boertje van 4 jaren jong. Misschien ken je mij trouwens al, want ik ben een bekende vogel op instagram onder de naam jopieslopie (https://www.instagram.com/jopieslopie/). Met mijn ruim 200 volgers ben ik best wel een celebrity. Omdat mijn baasje mij tot zijn verdriet niet meer genoeg tijd en aandacht kan geven, ben ik op zoek naar een fijn plekje waar ik alle liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen die ik verdien.
Handtam ben ik zeker: het liefst zit ik zo veel mogelijk bij je. Je kunt met mij overal heen lopen, springen, rennen, ik blijf hoe dan ook lekker op m’n gemakje bij je zitten. Soms val ik zelfs lekker in slaap op je schouder. Eenkennig ben ik ook zeker niet. Ik ben erg geïntereseerd in andere mensen en ga ook bij anderen graag op de schouder zitten. Vooral mannen vind ik het leukst.
Nieuwsgierig ben ik ook zeker en ik ga graag op ontdekking uit. Laat je ooit een keer een lade open staan, vind je mij binnen de kortste keren opeens erin. Je tas, je schoen, tussen de bank, overal klim ik in en ik wil alles ontdekken.
Geluiden kan ik goed nadoen: scheetjes, fluitjes en schaterlachen. Een goed gevoel voor humor heb ik ook zeker. Als er een leuke grap wordt gemaakt, begin ik vaak te lachen.
Speciale vogelspeeltjes vind ik niet zo heel interessant. Het allerleukste vind ik de spulletjes die mijn mensenvrienden gebruiken. Bijvoorbeeld potjes met dekseltjes, tubes of ritselende spulletjes. Verder vind ik het heel erg fijn om regelmatig buiten de kooi te vliegen.
Graag ga ik elke dag mee onder de douche en zit dan op een randje zodat ik de spetters opvang, dit vind ik heerlijk!
Mijn papegaaienvoer eet ik altijd netjes op, en daarnaast ben ik dol op citrusvruchten en banaan. In het eten van mijn baasjes ben ik ook wel geïnteresseerd, bijvoorbeeld brood, noodles, kaas en yoghurt. Maar al dat laatste krijg ik eigenlijk niet of nauwelijks.
Honden en katten ben ik gewend. Met de hond die bij mij in huis woont kan ik het goed vinden. We tolereren elkaar en soms mag ik met zijn hondenspeeltjes speeltjes. Af en toe drink of eet ik ook stiekem uit de bak van de hond, die dan moet toekijken hoe ik dat doe. Katten zijn af en toe op bezoek geweest, en dat ging ook altijd goed.
Verhuizen doe ik vanuit Rotterdam voor een vergoeding van €150,- samen met mijn kooi en toebehoren. Gesext ben ik, en ook getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

 

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier